Skip to main content

Tip: rolgordijnen in jouw studentenkamer

Yeeey, kamer gefixt en verhuizen maar! Het kan een lastige klus zijn om gordijnen uit te kiezen. Er is een onwijs groot aanbod, maar wat is handig in jouw kamer? Gordijnen in een studentenkamer moeten handig, maar vooral ook niet te prijzig zijn. Mijn tip van de dag: ga voor rolgordijnen! Waarom? Ik leg het je uit!

Zonlicht en privacy

Grote kans dat jij het heerlijk vindt om wat zonlicht binnen te krijgen, maar de buren liever buiten houdt. Het voordeel aan rolgordijnen is dat je ze zelf zo hoog of laag kan hangen als je zelf wil. Logisch! Maar wat je misschien nog niet wist is dat er duo rolgordijnen zijn, waarmee je zonlicht binnenhaalt én de gluurders buiten houdt. Zo’n duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende stoffen die je over of juist onder elkaar kunt schuiven. Op de ene manier kun je erdoorheen kijken en op de andere manier zitten ze helemaal dicht. Wat ook superhandig is: ze zijn 75% verduisterd verkrijgbaar! Ideaal voor de warme zomerdagen of een katerdagje.

Kleuren en maten

Het leuke aan rolgordijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren en maten. Wil je een roze, geel of zwart rolgordijn? Maakt niet uit; het is er allemaal! Ook een duo rol gordijn op maat bestel je in jouw favoriete kleur! Het voordeel van een op maat gemaakt rolgordijn is dat jouw kamer er netjes en afgewerkt uitziet. Zeker als je voor verduisterende rolgordijnen gaat, is het belangrijk dat deze goed in jouw raamkozijn past. Bij een kleine kamer kun je sowieso beter voor een rolgordijn kiezen. Dit scheelt je veel ruimte in vergelijking met een gewoon gordijn!

Makkie!

Ben je niet zo'n held met een (schroef)boormachine? Geen probleem, want rolgordijnen ophangen is absoluut niet moeilijk. Het monteren is super gemakkelijk, zelfs jij kan dat. Durf je het toch echt niet aan, dan kun je het soms ook gratis laten doen! Ook het onderhouden van rolgordijnen is super easy. Hoe je bij jaloezieën alles één voor één moet afstoffen, haal je bij een duo rolgordijn gewoon een doekje erover en ze shinen weer!

Sfeer maken in jouw kamer

Als je gordijnen hangen en de belangrijkste meubels staan is het tijd om wat sfeer te creëren in jouw studentenkamer. Het moet natuurlijk wel als thuis voelen. Laat alle leuke foto's die je van jou en je vrienden hebt afdrukken bij bijvoorbeeld de Hema. Kost niks, maar als je alles eenmaal op je muur hebt geplakt, heb je een supertoffe fotowand gemaakt! Zet wat plantjes neer om 't geheel wat gezelliger te maken. Her en der wat kaarsjes, accessoires en uiteraard een prachtig kleed op je vloer en jouw thuis is af!

Nog geen kamer gevonden? Check hier de nieuwste kamers in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.