Skip to main content

TERUGBLIK 2016: Studentenspecial

2016 komt bijna ten einde en 2017 is in zicht. Zoals altijd vliegt de tijd voorbij. We hopen dat jullie net als wij genoten hebben van 2016. Een onvergetelijk jaar met de meest onvergetelijke momenten. Vandaag blikken we samen terug op deze hoogtepunten van 2016. Enjoy!

Pokémon Go overspoeld Nederland

Hét populairste spel van 2016 kunnen we wel zeggen. Wat was dit een hype zeg… Pokémon kent iedereen die in de jaren 90 is geboren sowieso wel uit hun kindertijd. Dus toen de app Pokémon Go uitkwam werd iedereen enthousiast. Maar zelfs kinderen die Pokémon niet kende, kennen het nu wel door de hype. Filmpjes met massa’s mensen die opzoek waren naar (zeldzame) Pokémons vlogen het internet over. Kijkduin was een van de hotspots voor veel Pokémon Go spelers. Hier verzamelden zich jong en oud om gyms te veroveren en zoveel mogelijk Pokémons te vangen. Zodra iemand riep dat er een zeldzame Pokémon te vinden was ergens zag je spontaan een heel Pokémon Go ‘leger’ over het strand en de boulevard rennen. Te gek voor woorden! Gelukkig heeft de hype zijn piek bereikt en is de rust wedergekeerd rond Kijkduin. (Je kunt dus gerust van de zomer naar het strand).

Donald Trump en Hillary Clinton’s legendarische duet

De verkiezingen in Amerika zijn je vast niet ontgaan. Het was overal in het nieuws. Dat Donald Trump nu president van Amerika is, is al een gebeurtenis op zich. Maar het duet dat is gemaakt tussen Hillary Clinton en Donald Trump slaat alles. Het tweetal is te zien in een filmpje waarin ze elkaar toespreken. Het originele geluid is weggehaald en het liedje ‘Time of my life’ is eronder gezet. Nu lijkt het alsof ze samen een duet zingen. (Net echt!) Het filmpje is heel het internet over gegaan en met succes: het is miljoenen keren bekeken.

Weersuitschieters van 2016

2016 was allesbehalve saai wat het weer betreft. Zo was het op dinsdag 13 september de warmste dinsdag ooit gemeten. Het was die dag maar liefst 32,1 graden! Bizar om erover na te denken dat we drie maanden geleden nog gewoon in onze bikini op het strand lagen en nu kou kleumend over straat lopen in onze dikke winterjas. Nou hadden we niet alleen de heetste 13 september dit jaar maar ook de koudste 29 november sinds 1998. De temperatuur daalde naar -7.0 graden (brrr). Als het dan toch zo koud is kan je net zo goed even onze blog lezen met lifehacks om de winter door te komen. (Of in dit geval de koude herfst).

Leonardo DiCaprio wint éindelijk een Oscar

Dit is toch wel een van de leukste hoogtepunten van 2016. Die lang verwachtte Oscar voor Leonardo DiCaprio. Hij is onder andere bekend van Titanic, The Revenant en The Wolf of Wall Street. Je zou denken dat zo’n bekende acteur allang meerdere Oscars in huis heeft staan maar niets is minder waar. In 2016 was het eindelijk zover… Leonardo won de Oscar ‘Best Actor’ voor zijn rol in The Revenant. En we gunnen het Leo allemaal van harte natuurlijk.

Martin Garrix beste DJ van de wereld

Onze Nederlandse trots krijgt weer een boost door de 20-jarige dj Martin Garrix. Vorig jaar stond Martin nog derde op de lijst maar dit jaar werd hij tijdens het Amsterdam Music Festival uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Als 20-jarige knul is dit natuurlijk een topprestatie waar wij Nederlanders trots op zijn. Martin voert de DJ MAG Top 100 aan: de publieksverkiezing van de beste dance DJ ter wereld. Met zijn 20 jaar is hij de jongste dj die ooit de DJ MAG Top 100 aanvoerde!

Rubiks kubus record

Ohja en last but nog least! Over Nederlandse trots gesproken: dit jaar is het record rubiks kubus oplossen in Nederlandse handen. De 20-jarige Mats Valk uit Amstelveen kreeg het voor elkaar om in 4,70 seconden de rubiks kubus op te lossen. Makkie, zou je zeggen. De redactie heeft het nog even geprobeerd maar wij doen het hem niet na… ☺

We hopen dat je hebt genoten van de (naar onze mening) leukste momenten van 2016. Nu 2016 bijna aan zijn eind komt is het ook tijd om te kijken hoe je dit nieuwe jaar gaat inluiden. Weet je nog niet wat je wil gaan doen met oud en nieuw? Bekijk dan even onze blog over hoe je oud en nieuw op een andere manier kan vieren.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.