Skip to main content

Telefoonabonnement bijna afgelopen? Tijd voor een sim only!

Loopt jouw telefoonabonnement bijna af? Maar is jouw smartphone gewoon nog helemaal prima? Dan is het misschien handig om een sim only abonnement af te sluiten. Zeker als jij net een 1-jarig abonnement had met een smartphone. Het toestel is nog prima, maar je hebt alleen een ander abonnement nodig. Je kan tegenwoordig makkelijk sim only vergelijken.

Wat is een sim only?

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je alleen betaalt voor je telefoonabonnement en niet voor een toestel. Je kan je oude toestel blijven gebruiken of een nieuwe kopen. Dit is een stuk goedkoper! Je betaalt dus op basis van het aantal belminuten en hoeveelheid internet dat je wil.

We hebben tegenwoordig veel aanbieders op de telefoonmarkt: Ben, T-Mobile, KPN, Simpel, Tele2, Telfort… En ga zo maar door. Het abonnement verschilt per provider. Zo betaal je bij Ben bijvoorbeeld €8,50 voor 100 belminuten en 3gb internet per maand. En bij Youfone betaal je ook €8,50 voor 150 belminuten en 3gb internet per maand, maar het internet is wel wat sneller dan bij Ben.

Sim only’s vergelijken

Tegenwoordig hebben we verschillende tools om energie, verzekeringen en andere producten te vergelijken. Je kan nu dus ook sim only vergelijken. Dit werkt heel erg makkelijk: je kiest het gewenste aantal belminuten en hoeveelheid internet. Je kan ook nog aangeven of je een abonnement wil van een jaar of twee jaar. Bij sommige providers kan je ook nog een abonnement afsluiten waarbij je maandelijks kan opzeggen. Daarnaast kan je ook alvast aangeven wat je maximale maandbedrag en internetsnelheid moet zijn.

Op basis van jouw wensen krijg je een overzicht met abonnementen en providers die aan jouw wensen voldoet. Het kan soms zijn dat je meer belminuten of hoeveelheid internet krijgt, dan dat je hebt aangegeven. Maar ook dit kan goedkoper uitkomen. Als je bijvoorbeeld 100 belminuten wil met 1gb internet, dan kan je een abonnement van 250 belminuten en 2gb internet van Simpel krijgen voor maar €10 per maand. Nog steeds heel goedkoop!

Zeker voor studenten is dit wel handig. Dit bespaart je maandelijks toch veel geld. Een abonnement met toestel is tegenwoordig toch wel rond de €40 per maand. Je kan dus bijna €30 euro per maand besparen met een sim only. Meer geld over om leuke dingen te doen! Zoek je nog meer tips om geld te besparen? Lees dan onze pagina Sparen

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.