Skip to main content

Take away bij restaurant Arles

Restaurant Arles. Ik was er nog nooit geweest, maar de Franse keuken is mijn favoriet dus blijer kun je mij niet maken dan met een take away maaltijd bij deze neo bistro in de Pijp. Ik mocht bij Arles take away doen en ik vertel je graag wat onze ervaring was! 

Arles in Amsterdam

De naam Arles komt van de stad in Zuid-Frankrijk en het is dan ook niet gek dat één van de eigenaren, en tevens de kok van het restaurant, hier vandaan komt. Mijn gezelschap en ik worden gegroet door een vrouw die hoogstwaarschijnlijk normaalgesproken in de bediening werkt maar met de horeca die nu gesloten is, verantwoordelijk is voor het verzorgen van de bestellingen. Aan haar accent te horen is zij van origine Frans, later blijkt dat dit voor het merendeel van het personeel het geval is. Heerlijk!

Niet te klein, niet te groot

Het pand is niet super groot. Klein genoeg om gezellig te zijn maar te groot om te omschrijven als een schattig tentje. Als je binnenkomt bij Arles is de eerste ruimte de hoogst liggende ruimte van het restaurant, hier staan een aantal tweetjes en aan de rechterwand hangen Franse prenten. Wanneer je doorloopt zie je dat het restaurant overloopt in een lager gedeelte, hier is de bar en kun je alle mooie wijnen bewonderen. Alle wijnen hier komen overigens uit Frankrijk, weer iets waar ik blij van word. Terwijl we wachten op onze maaltijd, wordt ons verteld dat je tijdens het wachten op je bestelling ook een bijpassende wijn kunt kopen voor thuis. Arles heeft altijd wisselende wijnen, dus voor ieder wat wils! We kiezen voor een Pinot Noir en wat is het toch jammer dat een glas wijn niet onder het genot van een maaltijd in dit restaurant kan. Afijn, lekker thuis volstaat voor nu ook. De vrouw laat ons de serre met aangrenzende patio zien, en ik krijg - ondanks het gure weer van nu - meteen visioenen van hoe ik hier in de zomer onder de wijnranken van een heerlijke maaltijd geniet. Ook in de serre hangen Franse prenten, vooral van mooie dames of zomerse taferelen. Al deze prenten komen overigens uit Arles, wordt ons verteld.

Heerlijke burger

Na even gekletst te hebben met de vrouw, is ons eten klaar. We hadden gekozen voor de pompoensoep en de bistro burger. Er is duidelijk nagedacht over de keuze van de gerechten, want beiden zijn gemakkelijk mee te nemen. De soep zit in een dichte glazen pot en ook de burger is bij aankomst thuis nog helemaal intact. Logisch ook, hele bewerkelijke gerechten overleven de reis van restaurant naar huis niet en dit zou zonde zijn. De pompoensoep, waar duidelijk sinaasappel in te ontdekken is, smaakt lekker en is precies waar ik zin in had. Maar die burger, wát is deze lekker zeg. Ik raak regelmatig teleurgesteld wanneer ik een burger eet. Vaak heb ik namelijk het gevoel dat alle ingrediënten los van het vlees, moeten compenseren voor het vlees zelf, dat matig is. Maar bij deze burger was dit niet zo. Het vlees is goed gebakken, smaakt lekker en zit tussen een heerlijk zacht brioche broodje. De combinatie van de rodeuiencompote, ingelegde augurk en de gesmolten compté bevalt me goed. De klodder mosterdmayo en de verse romaine sla maakt het geheel af. Nee, deze burger valt zeker niet tegen. Voor de soep betaal je €8,- en voor de verrukkelijke burger €11,-.

Als je een avond niet wilt koken maar wél lekker wilt eten is een maaltijd afhalen bij Arles precies wat je nodig hebt. Check vooral het volledige take away aanbod op de website van Arles, dit is echt de moeite waard. Zo hebben ze naast de heerlijke burger en de soep veel meer heerlijke gerechten (voor, hoofd én na). Bijvoorbeeld de varkenswang met wortel-komijnpuree, of de makreel met brocolli en feta. Ook van de desserts ga ik al helemaal watertanden, vooral van de Riz au lait. Heb je zin om wat uitgebreider te eten? Ga dan voor het 3-gangen menu dat ze aanbieden (voor €29,50), waarbij je de keuze hebt tussen verschillende gerechten. Uiteraard kun je bij je bestelling een heerlijke fles wijn bestellen, zo kom je echt niks tekort. Als je écht de deur niet uit wilt kun je overigens ook via UberEats bij Arles bestellen, wel zo makkelijk. Eén ding weet ik wel, wanneer Arles haar deuren weer opent, ga ik hier zeker weer heen. En tot die tijd blijf ik gewoon lekker genieten van al het lekkers dat ze aanbieden om af te halen. Zin in!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.