Skip to main content

Survivaltips in een herenhuis

Wil je aankomend studiejaar op kamers en geen gezeur van vrouwen om je heen? Ga dan in een herenhuis wonen! Helaas heb je, ook zonder vrouwen, een kleine gebruiksaanwijzing nodig om met alleen maar mannen te wonen. Hierbij enkele tips om jezelf niet van kant te maken ;).

Eten & drinken

Alleen maar mannen in huis dat betekent veel eten! Helaas is er niet altijd iets in huis (lees: er is nooit iets in huis). Zorg dan ook dat, wanneer er eten op tafel komt, je niet als laatste opschept. De kans bestaat dat je daar zit met een pan waar alleen nog één cherry tomaatje en een aangebrand pastastukje uit te verkrijgen is.
Ook snacks als zakken chips en nootjes zie je vaak maar één keer langskomen voordat er geen kruimel meer inzit. Zorg er dan ook voor dat je een handjevol pakt, neem er waar mogelijk twee!

Zeg nooit, maar dan ook echt nooit dat je koffie gaat halen! De scheve gezichten die worden getrokken wanneer je met een vers bakkie de woonkamer in komt, moet je maar voor lief nemen. Want voordat je het weet sta je twee cappuccino’s, drie latte macchiato’s en een koffie verkeerd te maken voor het hele huis.

Privacy

Zorg voor een slot op je kamerdeur (of goede huisregels)! Het kan weleens voorkomen dat je niet alleen in je bed ligt. Het is dan wel verstandig om je deur op slot te kunnen doen of een das aan je deurkruk te hangen. Op die manier voorkom je dat verschillende huisgenoten je logeerpartijtje ‘per ongeluk’ verstoren. Overigens zijn logés vaak niet de beroerdste om een keertje te koken. Deze maaltijd is lekkerder dan je dagelijkse tosti en wordt door het hele huis gewaardeerd.

Studentenspaarplan

Zoals eerder gezegd, is er vaak niets in huis. Maar van twee dingen kun je wél uitgaan: water en bier. En vooral dat tweede is van levensbelang in een herenhuis! Niet alleen om het op te drinken, maar ook voor praktische zaken. Bierkratjes zijn namelijk hét spaarplan voor studenten!! Op die manier bouw je veel statiegeld op en dat kan je weer gebruiken voor als er bijvoorbeeld een wasmachine kapot gaat. Of je geeft natuurlijk een feest van het statiegeld. Mocht je niet genoeg ruimte hebben, kunnen de kratjes altijd fungeren als meubelstukken of decoratie. Verder is het altijd verstandig om een kratje in de buurt te houden voor het geval de nood hoog is en er direct een biertje open gemaakt moet worden.

Schoonmaken???

Er wordt vaak gezegd dat een herenhuis heel smerig is. Nou, dat is het ook! De meeste mannen boeit het niet zo wanneer er een bordje meer of minder wordt afgewassen. Maar let op! Iedereen in het huis denkt zo en als je het niet zelf doet, gebeurt het ook echt niet. Je zal af en toe toch echt de afwas moeten doen of de douche een keertje schoon moeten maken. Maar als je de muziek hard aan zet met je verstand op nul, dan valt het ook allemaal wel mee.

Het gezelligste café

In de Gemeenschappelijke Ruimte (GR) komt iedereen bijeen en dit is dan ook het hol van de leeuw. Niets is lekkerder dan met alle mannen een biertje te drinken, terwijl er een goeie voetbalwedstrijd op tv is. En wanneer het alcoholpromillage in je bloed begint te stijgen, verandert de ‘GR’ plotseling in de gezelligste bruine kroeg van de stad waar je met z'n allen zit te juichen.

In de ‘GR’ worden ook altijd de stapavonturen van de vorige avond besproken. Hierbij is het belangrijk om met zoveel mogelijk huisgenoten bij elkaar te zijn, zo kun je elkaars (expres) verloren herinneringen aanvullen. Houd hierbij rekening dat er soms ineens ‘nieuwe’ (vrouwelijke) huisgenoten aansluiten: die zich vervolgens kunnen wagen aan de welbekende ‘Walk Of Shame’.

Weet je zeker dat je het gaat proberen? Lees dan hier hoe je een kamer vindt of hoe je efficiënt je studentenkamer inricht.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.