Skip to main content

Studeren tijdens corona

Inmiddels ben ik zelf al 2,5 maanden aan het thuis studeren en ik kan vertellen: het is niet gemakkelijk. Iedereen ervaart denk ik wel de extra moeite die het met zich meebrengt. Van niet kunnen concentreren tot slecht internet. In deze blog deel ik mijn tips met jou waardoor je hopelijk beter kan leren.

Zorg voor een rustige plek

Een rustige plek is wel the key om geconcentreerd te werk te gaan. Wanneer je beneden in de woonkamer gaat zitten, waar ook je blaffende hond hebt zitten, kun je je minder goed focussen. Als je bijvoorbeeld ook een les hebt via Skype, Zoom of MS Teams is dit ook enorm vervelend voor je medestudenten. Ga dus lekker in je kamer zitten of een andere plek waar je niet lastig gevallen kunt worden. Je concentratie vergt nu veel meer aangezien je veel dingen zelfstandig moet doen.

Planning

Een ander belangrijk, maar moeilijk iets, is toch wel het maken van een goede planning. Als je toch nog een schoolrooster hebt gekregen, probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden. Ga rond dezelfde tijden naar bed en sta ook op vaste momenten op. Door ritme te houden aan je dag, kun je ook veel beter leren en dingen onthouden. Eet dus ook om dezelfde tijden en houd dit vol! Heb je een vrije dag ingepland waar je zelfstandig moet werken? Bel een medestudent en ga samen aan de opdracht zitten. Hierdoor ben je ook minder geneigd om andere dingen te doen. Niet teveel kletsen natuurlijk ;-) 

Duidelijkheid

Wat ook essentieel is om goed te kunnen leren is dat je duidelijk hebt wat docenten van jou verwachten. Schrijf dus de deadlines op, het huiswerk en dingen die je bijvoorbeeld nog moet regelen in je agenda. Als er iets onduidelijk is dan vraag je het aan een docent of medeleerlingen. Beter dat je drie keer dezelfde vraag stelt om zeker van je zaak te zijn, dan met onduidelijkheid zitten.

Neem geregeld pauzes

Aangezien nu veel van je verwacht wordt dat je zelfstandig te werk gaat, moet je goed voor jezelf zorgen. Soms ben ik zelf geneigd om uren aan een stuk door te werken met als gevolg dat ik enorme rugpijn heb en geen straaltje zonlicht heb gezien. Het is dus belangrijk dat je pauzes in last voor jezelf: ga even met de hond lopen, neem wat te drinken of neem even een douche. Het is belangrijk dat je dan even je studeerplek verlaat en jezelf even in een andere omgeving plaatst. Het beste is natuurlijk om even een frisse neus te halen maar met slecht weer is dat natuurlijk minder chil om te doen. Desnoods doe je een paar yoga oefeningen, zolang je maar even je hoofd leeg maakt. Zo kun je ook makkelijker aan de slag: je hoofd is leeg en je bent er even tussenuit geweest. Ben je toch je motivatie kwijt? JUST DO IT ;-)! 

Vind je alleen wandelen maar saai? Met deze podcasts niet meer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.