Skip to main content

Studeren met Stuvia

Studeren is een vak apart. Het vergt veel tijd en moeite om colleges voor te bereiden, opdrachten te maken en te blokken voor tentamens. Maar Stuvia helpt je gelukkig op weg!

Studie of plezier

Niks is zo vervelend als de studiestress die je ervaart zo vlak voor de allereerste tentamenperiode van het jaar. Je goede voornemens om dit keer toch écht alle colleges bij te wonen, alle lesstof te lezen en deze zelf actief samen te vatten, bleek toch weer wat lastiger dan je hoopte. Dat ene feestje was toch iets aantrekkelijker, die ene borrel kon je echt niet missen. Elke student herkent de situatie en heeft zich wel eens in hetzelfde schuitje bevonden.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat iemand ooit bedacht dat het makkelijker zou kunnen. Want waarom zouden we met zijn allen onze eigen samenvatting maken, als één iemand voor iedereen een samenvatting kan maken? En met die briljante gedachte, is de website Stuvia geboren.

Stuvia is een begrip onder scholieren en studenten: de website staat bol met samenvattingen die je studententijd een stuk aangenamer kunnen maken. Het maakt niet uit welk vak, of boek je zoekt. Met de zoekfunctie vind je met groot gemak samenvattingen van alle onderwijsinstellingen in Nederland! Het maakt dus niet uit waar je vakken volgt: Stuvia kan je helpen!

Maar hoe werkt dat nou?

Het is eigenlijk ontzettend eenvoudig. Bij je bezoek aan de site kun je zoeken naar je school, het vak dat je volgt of het boek dat je moet gebruiken. Je krijgt een lijst met beschikbare samenvattingen te zien. Deze lijst is voorzien van een handig beoordelingssysteem met sterren, waardoor je meteen kan zien of anderen de samenvatting goed vinden of niet. Je plaatst de samenvatting in je winkelwagentje en kunt nog even verder zoeken naar andere geschikte documenten, of je rekent af. Daarna download je de samenvatting en kun je beginnen met studeren.

Geld verdienen aan Stuvia

Maak je toch liever je eigen samenvattingen? Misschien kan je daar gewoon geld mee verdienen! In plaats van de samenvatting rondsturen naar je medestudenten, kan je er ook voor kiezen hem te uploaden op Stuvia. Op deze manier kun je snel en makkelijk geld verdienen om na jezelf na je geslaagde tentamen lekker te trakteren op een biertje. Je verdient namelijk al geld als je samenvatting één keer gedownload wordt. En gemiddeld verdienen de uploaders op Stuvia enkele tientallen tot wel honderd euro’s per maand.

Studeren aan de UVA

Ook als student aan de UVA kun je geld verdienen met je aantekeningen. Als je een samenvatting upload bij de studienotites UVA , zal je zien dat er vele medestudenten ontzettend blij worden van jouw harde werk. En kom je er zelf bij dat ene vak net niet uit? Grote kans dat iemand anders een samenvatting heeft geschreven die jou op weg kan helpen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.