Skip to main content

Studeren in Amerika

Bij de American dream heeft iedereen wel een idee. Amerika is dan ook een van de meest toonaangevende landen ter wereld. Niet alleen op het gebied van cultuur (high school movies!), maar ook op het gebied van politiek. Wil jij in het buitenland studeren? Dan is studeren in Amerika een heel goed idee!

High school Amerika

Het Amerikaanse onderwijssysteem is heel anders dan het Nederlandse. Kom jij net van de middelbare school of ga je dit jaar eindexamen doen? Dan is het een goed idee om een jaar high school Amerika te doen. Bij deze uitwisseling word je een jaar ondergedompeld in de Amerikaanse onderwijscultuur. Dit betekent dat het niet alleen belangrijk is om goede cijfers te halen, maar ook om andere activiteiten te doen. Bijvoorbeeld een sport of… cheerleaden! In Amerika geloven ze namelijk dat ze hun leerlingen all round moeten voorbereiden op de rest van hun leven. Er is dan ook veel competitie tussen studenten in Amerika.

College Amerika

Na de middelbare school kun je er ook voor kiezen om een jaar aan een college in Amerika te studeren. Een college is een onderwijsinstelling waar Amerikaanse studenten naartoe kunnen gaan na high school. Het is dus vergelijkbaar met een Nederlandse hogeschool en sommige universiteiten.

Uitwisseling Amerika

Een andere optie is om op uitwisseling naar Amerika te gaan. Tijdens zo'n tussenjaar kan je bijvoorbeeld Engels leren (in combinatie met academische vakken), stage lopen of vrijwilligerswerk doen. Er zijn in Amerika natuurlijk een heleboel toffe bestemmingen om naar toe te gaan. Onze favoriet? The Big Apple natuurlijk! Times Square, de wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld en Broadway… Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijk jaar!

Wil jij tijdens je uitwisseling naar Amerika liever van de zon genieten? Dan moet je echt naar Honolulu, Miami of Santa Barbara! Honolulu is echt een zonnig paradijs. Engels leren op dit eiland betekent dan ook veel zon en genieten! In Miami ben je aan het goede adres als jij van zwoele nachten houdt. Door de Latinocultuur kan je hier tot diep in de nacht dansen. Maar vergeet niet dat je ook af en toe moet studeren in Amerika ;). Vind jij het belangrijk dat je tijdens je tussenjaar ook van de natuur kan genieten? Ga dan naar Santa Barbara. Het is hier namelijk heerlijk weer en je vind er prachtig wijnlandschap en mooie heuvels.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan eens onze blog over de voordelen van een tussenjaar. Wedden dat jij straks ook een tussenjaar wilt nemen?!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.