Skip to main content

Studentensteden bezoekt: Amsterdam Tattoo Convention

De meest toonaangevende tattoo conventie van de Benelux komt er weer aan, en is nu groter dan ooit! De 14e editie van de Amsterdam Tattoo Convention 2018 biedt plaats aan ongeveer 425 van de beste tattoo artiesten uit binnen- en buitenland en vindt plaats van 2 tot en met 4 november in hal 7 van RAI Amsterdam.
Lees hieronder het verslag van ons bezoek van vorig jaar. Wij zijn er weer bij! Zien we je daar?

2017 | Studentensteden werd uitgenodigd bij de Amsterdam Tattoo Convention 2017. Een wereld die bij de meeste studenten nog niet erg bekend is. Om alle vooroordelen uit de wereld te helpen, hebben wij onze stoute schoenen aangetrokken en zijn wij een kijkje gaan nemen!

Om nog enigszins goed voor de dag te komen hebben wij onze meest tattoo-ervaren bloggers naar de conventie gestuurd. Danique en Nick (allebei een tattoo van niet meer dan 10 cm) zullen jullie vertellen hoe een tattoo convention eruitziet en hoe het eraan toe gaat.

De voorbereiding

Om een redelijk idee te hebben van wat je te wachten staat, wordt er van te voren toch even op de site gekeken naar wat er eigenlijk allemaal te doen is op zo’n dag.
Het programma ziet er niet uit alsof er hele heftige gebeurtenissen gepland staan. Een welkomstwoord, een arm & leg sleeve contest en hier en daar een bandje dat komt spelen. Het wordt een beetje gek op het moment dat je “soft erotic show” ziet staan (16+). Gelukkig zijn beide bloggers ouder dan zestien jaar. 
Naast het programma is er een hele lijst beschikbaar waar alle tattooartiesten staan vermeld. Ondanks dat er menig afleveringen van Inkmaster is bekeken, kunnen wij voor ons geen bekende artiesten ontdekken. Alleen Mr. Matt Gone, één van de meest getatoeëerde mensen ter wereld spreekt redelijk tot de verbeelding. Verder wordt er nog even op gewezen dat het niet de bedoeling is dat er kleding met logo’s van motorbendes gedragen wordt. Mijn nieuwe leren jas moest ik dus helaas thuislaten…

Het begin

OK… We gaan het gewoon doen. Met de trein naar de Rai, geen idee wat ons te wachten staan. Hoe dichter we bij de Rai komen, hoe meer getatoeëerde mensen we voorbij zien komen. Vlak voor de ingang een groep ronkende Harley Davidsons, die uiteindelijk besluiten om binnen 1.3 secondes met 100 km/h weg te rijden. Maar goed we zijn er nu toch, dus kunnen we net zo goed naar binnen gaan. De perskaarten zouden klaarliggen bij de kassa, zonder problemen kregen we deze mee en we konden naar binnen.

De Conventie

De gehele conventie was te zien in één hal van de Amsterdam Rai. Op het moment dat je de eerste stap naar binnen zet, heb je direct een relaxed gevoel. Misschien komt het door het geluid van de honderden tattoomachines, maar aan de sfeer van dit geheel kan menig festival nog een puntje zuigen. Het is een heel bijzonder tafereel, overal waar je kijkt worden mensen getatoeëerd. De één zit rustig op een stoel om een kleine mandala te laten plaatsen in haar nek, de ander verdraaid zowat zijn arm om het laatste stukje van een back piece tot een goed einde te volbrengen.

Als je op en neer loopt door de zaal, dan kom je steeds meer nieuwe gebeurtenissen tegen. Aan het einde van de hal is een afdeling opgezet waar je een tattoo kan zetten door middel van het slaan met twee stokjes. Zoals te zien op de foto heeft dit meer weg van een operatie dan het zetten van een tattoo. Dit ziet eruit als een erg pijnlijke en langdurige manier van tattoos zetten. Aan het begin van de hal is een klein podium opgezet dat omringd is door een aantal foodtrucks. Rond dit plein is van alles te beleven. Hier wordt muziek gemaakt, er staan een aantal schitterende old-timers opgesteld en er zijn bodypaint-artiesten bezig met hun werk van de dag.

Dit alles maakt deze conventie een hele fijn plek om te komen. Iedereen die hier rondloopt, zowel artiesten als bezoekers, zijn in voor een praatje. Om je daadwerkelijk te laten tatoeëren, zal je van tevoren een afspraak met je favoriete artiest moeten maken. Mocht je ter plekke zijn overtuigd, dan moet je geluk hebben om nog een plekje te krijgen en vaak duurt het een paar uur voordat je aan de beurt bent. Verder is er de mogelijkheid om kunstwerken en tekeningen van de tattoo artiesten te krijgen. Na een uur of drie hadden wij alles wel gezien. Wel hadden wij allebei het idee dat het niet de laatste keer was dat wij naar een dergelijk tattoo-evenement gaan.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.