Skip to main content

Studentenleed: "Die 2 euro voelde verdacht veel als geld krijgen voor seks..."

Het studentenleven zit niet alleen vol nieuwe ervaringen, het zit ook vol nieuwe woorden. Zo zal elke student weleens een BVO'tje atten om vervolgens een barfje te leggen. En na een wilde nacht wordt de kater weggewerkt met een reparatiebiertje of een tarwesmoothie. In deze blog zal ik vertellen hoe ik door ongemakkelijke situaties heb geleerd wat de woorden twarrel, scharrel, kwarrel, prela en rela betekenen. 

Het sinterklaasfeest

De eerste keer dat Job en ik elkaar zoenden was hij een groene piet. Dat zorgde voor veel vieze groene vlekken in mijn shirtje. Het was het sinterklaasfeest bij de vereniging. Groen was de verenigingskleur dus kwam er een aantal felgroene pieten langs om de feestvreugde te vergroten. De voorzitter kreeg billenkoek en Job dreigde mij in de zak mee te nemen naar Spanje. In plaats daarvan nam hij me mee naar zijn gammele hoogslaper.

De twarrel

Na het sinterklaasfeest spraken Job en ik af en toe af. We dronken goedkope wijn en gaven onszelf bloot in zijn hoogslaper. De volgende ochtend werd ik dan standaard zonder ontbijt de deur uitgezet. Na een nacht lang rampetampen was het blijkbaar teveel moeite om even een kopje thee te zetten. Gekwetst viel ik tegen hem uit toen hij dit voor de zoveelste keer flikte. Als reactie gaf hij me twee euro mee om onderweg naar huis een croissantje te kopen. Dat voelde verdacht veel als geld krijgen voor seks. Wat een eikel vond ik hem! Job was duidelijk een twarrel; een twijfelachtige scharrel.

De scharrel

Ik was boos op Job vanwege het twee-euro incident en negeerde al een week zijn berichtjes. Maar tijdens een borrel van de vereniging gooide Job al zijn charmes in de strijd om me weer voor zich te winnen. Hij probeerde met me te dansen, gaf me het ene complimentje na het andere en zorgde dat ik nooit een leeg glas bier in mijn hand had. Hoe boos ik ook op hem was, voor ik het wist stonden we zoenend in een donker hoekje. Natuurlijk belandde ik die nacht weer in zijn hoogslaper. De volgende ochtend werd ik wakker van de geur van aangebrande broodjes; Job had ontbijt gemaakt! Tenminste, hij had een poging gedaan tot ontbijt maken. "Ik heb geleerd van mijn fouten", zei Job met een brutale grijns. Zo veranderde Job van een twarrel in een scharrel.

De kwarrel

Steeds vaker bevond ik me in Jobs nog altijd gammele hoogslaper. We leerden elkaar beter kennen en oefening baart kunst dus ook de seks werd steeds beter. Het vele oefenen werd niet in dank afgenomen door Jobs huisgenoten; blijkbaar bonkte en kraakte de hoogslaper schaamteloos hard tijdens onze activiteiten. Desalniettemin veranderde Job in een kwaliteitsscharrel, oftewel een kwarrel.

De prela

Job en ik deden tegenwoordig ook samen dingen buiten zijn herriemakende hoogslaper om. Op een brakke middag gingen we naar het museum. In een zaal vol naaktsculpturen hadden we een verhitte discussie over de opvallend kleine piemels van de sculpturen toen Job een oude vriend tegenkwam. Ik stelde me netjes voor en de vriend vroeg wat Job en ik van elkaar waren. Job werd rood en kon alleen nog maar een soort piepende "uhh" uitbrengen. Ik was ook ineens alle woorden kwijt. We waren meer dan vrienden en ook meer dan scharrels. Maar we hadden geen relatie. Of toch stiekem wel? Ik wist het niet meer en mompelde maar iets onverstaanbaars. De vriend genoot zichtbaar van de ongemakkelijkheid. Typisch een pre relatie voorval. Het was duidelijk, we zaten middenin een prela.

De rela

Niet lang na de ongemakkelijke museum-situatie besloten we dat we toch echt een relatie hadden. Een hele middag lang klusten we samen aan de gammele hoogslaper. Extra planken, schroeven en spijkers moesten ervoor zorgen dat hij minder zou bonken en kraken. We waren immers van plan om de gammele hoogslaper de komende tijd nog veel te gebruiken.

Meer lezen van mijn ongefilterde studentenleven? Eerder schreef ik een studentenleed over een avondje zoenen met iemand die iets teveel speeksel had.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.