Skip to main content

Student op kamers: heimwee

Heimwee

Sommigen krijgen er nooit last van, anderen na een paar dagen al, en weer anderen pas na járen. Is er is mis mee? Nee, maar het kan wel heel vervelend zijn. Tijdens je studie focus je je natuurlijk het liefst op de opleiding en heimwee kan dit flink in de weg zitten. Naast dat je snel afgeleid bent, en misschien niet helemaal goed voor jezelf zorgt, kunnen er ook depressieve gevoelens bij komen kijken. Heimwee kan hierdoor zorgen voor een afname in de motivatie en inzet en daarom is het belang er zo snel mogelijk iets aan te doen! 

4 tips tegen heimwee 

1.       De leuke dingen in je nieuwe stad ontdekken
Door te leren hoe leuk je nieuwe omgeving is, zal je minder vaak terug denken aan wat je mist aan je oude woonplaats. Ga bijvoorbeeld lekker shoppen in het centrum, bezoek musea en parken en leer de leukste cafés en restaurantjes kennen. Op die manier maak je de stad iets meer eigen en creëer je je nieuwe favoriete plekjes.

2.       Maak vrienden
Dit kan een beetje moeilijk en eng zijn, maar hierdoor zal je je een stuk minder alleen voelen. Waar maak je nieuwe vrienden? Op je opleiding zijn vast een hoop mensen met dezelfde interesses als jij, en anders zijn sport-, studie- en hobbyverenigingen erg goede manieren om nieuwe mensen te leren kennen.

3.       Je oude leven loslaten
Dit klinkt een stuk dramatischer dan het is. Het betekend niet dat je je familie en vrienden aan de kant moet schuiven, het betekend simpelweg dat je ruimte moet maken om je nieuwe situatie beter te leren kennen. Dus mínder bellen, en mínder langs gaan, en méér tijd besteden aan je nieuwe vrienden en omgeving.

4.       Maak je nieuwe huis je nieuwe thuis
Vul je nieuwe kamer/huis niet met alleen maar nieuwe spullen, maar neem ook een hoop herkenbare dingen mee uit je oude omgeving. Zorg ervoor dat je nieuwe huis niet als een hotelkamer voelt, maar wel echt als JOUW plekje. Zo’n studenten kamer is misschien maar tijdelijk, maar zo moet je het niet behandelen!

Volg je instinct

Werkt dit allemaal niet? Dan is het belangrijk je instinct te volgen. Als je wilt doorzetten, zal je even moeten bikkelen. Maar als je er echt heel veel moeite mee hebt, heb je twee opties. Je kan heel veel heen en weer reizen, of je kan overwegen een opleiding te volgen in de stad waar je hart ligt.   

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.