Skip to main content

Stageplek zoeken: zo vind je een leuke stageplaats!

Veel studenten moeten vanaf februari 2023 weer een stage doen, maar dan moet je eerst een stageplek zoeken. Maar hoe vind je eigenlijk een leuke stageplaats? Er zijn verschillende manieren om een stageplaats te vinden waar je het naar je zin gaat hebben. Lees je mee?

Cv maken

First things first: je kan nergens aankloppen zonder cv, dus verzamel alle gegevens, ga naar Canva en fabriceer een prachtig cv. Vraag of je vader, moeder, achterneef of buurvrouw jouw cv nog even na kan kijken zodat er geen fouten meer in staan. Klaar? Top! Nu op zoek naar die toffe stageplaats.

Stage vacaturebank

De meest voor de hand liggende optie is dat je je inschrijft bij een vacaturebank. Je kan bijvoorbeeld terecht bij Studiegerelateerdebijbaan, maar er zijn genoeg andere opties. Hier lever je jouw cv in, maar vaak is een motivatiebrief nodig. Je moet bedenken dat al jouw klasgenoten óók op zoek zijn naar een stageplaats, dus wat gaat ervoor zorgen dat jouw motivatiebrief opvalt? Dat is waar je over na moet denken als je die motivatiebrief schrijft.

Open sollicitatie

Een andere optie is het benaderen van bedrijven met een open sollicitatie. Misschien fiets jij het afgelopen jaar iedere dag langs een bedrijf en denk je: "Daar zou ik later willen werken!" Misschien is dat wel dichterbij dan je denkt, want waarom zou het niets zijn als stageplek? Ook hier geldt weer: je moet opvallen. Maak een motivatievideo waarin je jouw toekomstige collega's enthousiast maakt om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Doe jij een creatieve studie? Dan kan je natuurlijk niet anders dan jezelf voor te stellen op een creatieve manier. Je kan het zo gek niet bedenken ;-)!

Stageplek via vrienden of studiegenoten

Ken jij studiegenootjes uit andere jaren die erg enthousiast hebben gesproken over hun stagetijd? Dan is dat bedrijf misschien ook wel een fijne plek voor jou. Het voordeel hiervan is dat jouw studiegenoot vast een telefoonnummer heeft van iemand binnen dat bedrijf. Het is een kwestie van een belletje geven en je hebt een goede indruk achtergelaten!

Sollicitatiegesprek

En dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, woehoe! Het sollicitatiegesprek is altijd spannend, maar zolang je jezelf blijft kan er weinig fout gaan. Je solliciteert naar een stageplek, dat betekent dat je nog veel moet leren en dat weten ze. Als je al veel kennis hebt van bepaalde onderwerpen is het zeker aan te raden om dit kenbaar te maken, maar verder is het vooral belangrijk om te laten weten dat je graag wil leren, geïnteresseerd bent in het vakgebied en collegiaal bent. Dan ben je al bijna binnen!

We wensen je heel veel succes met de zoektocht naar een fijne stageplek!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.