Skip to main content

Speeddaten in coronatijden: een nieuwe rage?

Speeddaten in coronatijden neemt verschillende vormen aan. Voor jongere generaties is het geen kunst om rechts te swipen of elkaar voor het eerst te ontmoeten tijdens een Zoom sessie. De oudere generatie kijkt elkaar liever recht in de ogen aan.

Online dating

Aanvankelijk was speeddaten in coronatijden gekenmerkt door online dating. De strenge lockdown maatregelen zorgde ervoor dat vrijwel alle uitgaansgelegenheden de deuren sloten. Bovendien was er sprake van een avondklok waardoor het niet mogelijk was om na acht uur ‘s avonds buitenshuis te zijn. In persoon, fysiek Speeddaten Amsterdam was hierdoor tijdelijk ondenkbaar.

Inmiddels is de horeca, na een jaar lang corona, grotendeels aangepast aan de nieuwe realiteit. De uitbaters van horecagelegenheden die de crisis financieel hebben overleefd, hebben de layout van hun restaurant of café aangepast zodat het mogelijk is om op een verantwoorde wijze gasten te verwelkomen. De regering begint onderhand e.e.a. te versoepelen en er gloort weer wat licht aan het einde van de tunnel.

Speeddaten in coronatijden: hoe zit dat nu?

In de nieuwe realiteit zijn vele banen verloren gegaan. Maar met elke crisis komen er ook nieuwe banen bij.

Een jaar lang corona lockdown was niet alleen funest voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook vele huwelijken bleken niet bestand te zijn tegen de mentale druk van inkomensverlies, onzekerheid en gebrek aan bewegingsvrijheid.

Aan de andere kant van de medaille voelden singles zich in het afgelopen jaar meer alleen dan ooit. Waar voorheen mensen zonder partner zich prima konden vermaken met vrienden of vriendinnen, hobby’s, reizen en andere leuke dingen, is het verplicht binnen zitten met enkel Netflix en een zeurende kat als entertainment een recept voor eenzaamheid.

Speeddating in coronatijd razend populair

De datingcoaches hebben het er nu druk mee. Speeddaten in coronatijd is populair onder zowel jongeren als ouderen. Waar jongeren alsnog veel gebruik maken van online mogelijkheden, raakt een deel ook “Tinder”-moe. Elkaar beter leren kennen gaat nu eenmaal fijner zonder een computerscherm tussen elkaar.

De speeddaters ontkomen niet aan een scherm; ook wanneer zij afspreken in een speciaal afgestemde locatie. Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen, zijn de tafels minimaal 1.5 meter uit elkaar geschoven. Ook zal met elkaar in gesprek moeten gaan met een spatwand of plastic scherm in het midden.

Toch neemt dit alles niet het animo weg voor speeddating in coronatijd. Het is een uitgelezen kans om iets leuks te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. In het afgelopen jaar zijn vele vriendschappen verloren gegaan of verwaterd. Ook als er geen liefde wordt gevonden, houdt men er vriendschappen aan over zodat de geest van eenzaamheid op afstand blijft.

Heb je een leuk iemand over gehouden aan het speeddaten? Gaaf! Voor een eerste date kun je misschien voor hem/haar koken? Deze zomerse classics doen het altijd goed. Have fun!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.