Skip to main content

Snel geregeld: coronatest doen in Amsterdam

Het nieuws valt niet te missen: de nieuwste variant van het coronavirus, omikron, zorgt voor een razendsnelle verhoging van de positieve testen. Vooral in Amsterdam schieten de aantallen omhoog en met oud en nieuw in het vooruitzicht is dat best een beetje spannend.

Houd je aan de regels

Uiteraard houd je je aan de regels, maar het is soms ook wel verleidelijk om toch met wat meer mensen af te spreken, je ouders tóch een knuffel te geven of om een hand te geven als je iemand ontmoet. Maar het is toch zaak dat jij je de komende dagen (en weken) extra goed aan de regels blijft houden. Voor je het weet zit je moederziel alleen op je studentenkamertje als de klok 12 uur slaat op Oudejaarsavond. Zou toch jammer zijn.

Coronatest Amsterdam

Is iemand in jouw omgeving positief getest of wil je je laten testen voordat je naar een feestje gaat? Een coronatest amsterdam doe je op maar liefst 13 locaties in de stad! Hieronder check je welke locaties er zijn:

 • Buikslotermeerplein
 • Eerste Oosterparkstraat
 • Park Plaza Victoria
 • Postjeskade
 • Prins Hendrikkade
 • Rembrandtplein
 • Robert Scottstraat
 • Sloterweg
 • Utrechtsestraat
 • Van Eeghenstraat
 • Wenckebachweg
 • Zeedijk
 • NH Hotel (Amsterdam Museum Kwartier)

Coronatest doen

Heb je nog nooit getest, of vind je het gewoon naar om te doen? Toch is het belangrijk om je altijd te laten testen als je klachten hebt. Een goede tip is om goed door je neus in te ademen op het moment dat het wattenstokje in je neus zit. Op die manier merk je er veel minder van, je ogen gaan niet eens tranen! Verder hoef je je maar in te stellen op een luttele 3 seconden die wat vervelend kunnen worden ervaren en dan zit het er alweer op!

Spoedtest

Moet je plotseling jouw opa en oma ergens bij helpen, of ga je - tegen beter weten in - vanavond toch naar dat feestje? Doe dan een spoedtest! Er zijn verschillende testen waar je uit kunt kiezen:

 1. Antigeen sneltest - Met een antigeen sneltest heb je binnen 30 minuten de uitslag en je krijgt een reiscertificaat (is niet wereldwijd geldig)
 2. PCR - Economy - Je hebt de uitslag binnen 24 uur, je krijgt een internationaal reiscertificaat en het is een laboratorium test, wat inhoudt dat het door het RIVM is gevalideerd.
 3. PCR - Spoed - Deze test is hetzelfde als de PCR - Economy, maar als je je vóór 14.00 uur laat testen krijg je uiterlijk 01.30 uur de uitslag. Na 14.00 uur krijg je de uitslag binnen 24 uur.
 4. NAAT (PCR) Test - Last Minute - Deze test is de snelste test van Nederland. Je krijgt de uitslag binnen 30 minuten, je krijgt een internationaal reiscertificaat en de test is RIVM gevalideerd.

In de tussentijd duimen wij met je mee dat de uitslag negatief is!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.