Skip to main content

Sinterklaas vieren met huisgenoten doe je zo!

Over een niet al te lange tijd breekt het heerlijk avondje weer aan. Of je het nou viert of niet: Sinterklaas kun je natuurlijk niet helemaal negeren en dus proppen we ons sinds augustus alweer vol met kruidnoten. Vier je het normaal gesproken met vrienden, of zelfs helemaal niet, maar wil je het deze keer ook met je huisgenoten vieren? Dan hebben wij voor jou de leukste ideeën om dit plan uit te voeren! Lees je mee?

Lootjes trekken met thuisgenoten

Er is niets mis met de ouderwetse manier van Sinterklaas vieren. Dus trek deze maand nog lootjes met je huisgenoten en sla je slag. Je zou het spel een beetje kunnen aanpassen door er speciale categorieën aan te hangen zoals food, verzorgingsproducten, en iets om te lezen. Je koopt dan voor degene op je lootje iets uit iedere categorie. Hebben jullie er nou écht zin in, dan ga je er natuurlijk vol voor en maak je een surprise voor je favo huisgenootje!

Snoepgoed proeven

December staat gelijk aan jezelf helemaal volproppen. Dus hebben wij een extra reden voor je bedacht om lekker te kunnen eten. Sla veel verschillende snoepgoed in, dit hoeft niet perse te maken te hebben met Sinterklaas, maar is natuurlijk wel leuker. Daarnaast koopt iedereen een aantal kleine, leuke cadeautjes. Iedereen wordt één voor één geblinddoekt, waarna ze iets van het snoepgoed moeten proeven en raden wat het is. Hebben ze het goed? Dan mogen ze een cadeautje uitzoeken. Hebben ze in een volgende ronde iets verkeerd geraden, dan moeten ze het cadeautje terugleggen. Zorg er wel voor dat iedereen aan het einde evenveel cadeautjes heeft, dat is wel zo leuk natuurlijk!

Huisgenoten-quiz

Jullie wonen samen, eten samen en maken elkaar mee op de slechtste momenten. Huisgenootjes leef je mee samen, maar vaak ken je ze niet zo goed als je denkt. Daar gaat dit spel verandering in brengen. Het vereist wel wat voorbereiding, je moet namelijk heel veel vragen bedenken voor elkaar. Zo kun je vragen stellen als: 'In welke maand is degene in de kamer links van jou jarig?', 'Hoeveel bedpartners heeft het huisgenootje die rechts van je zit gehad?' of 'Wie heeft voor het laatst iemand meegenomen naar huis na een avondje stappen?' Je kunt het zo gek niet bedenken, maar Google is je beste vriend en kan je helpen de leukste, grappigste of meest beschamende vragen te bedenken. Gooi al deze vragen in een grote bak. Iedereen moet om en om een briefje pakken en beantwoorden. Is het antwoord goed dan mag je aan cadeau pakken. Heb je drie rondes lang een vraag goed gehad, dan mag je een cadeautje houden. Heb je een antwoord fout? Dan mag je geen cadeautje pakken, of als je een cadeau hebt moet je een cadeau terug leggen. De vragen die al zijn geweest en goed zijn beantwoord, haal je uit de grote bak. Als de vragen op zijn kun je kijken of iedereen evenveel cadeautjes hebt en dan de overige ingepakte cadeaus uitpakken!

Vind het cadeau en voer opdracht uit

Dit is het leukste om te doen als je in een groot studentenhuis woont. Iedereen koopt meerdere kleine cadeautjes en verstopt die in de aanloop naar jullie Sinterklaasavondje op de meest bijzondere plekken. Verbind aan alle cadeaus een opdracht die de eerlijke vinder moet uitvoeren. Tip: plak het briefje met de opdracht er dubbelgevouwen op, zodat de vinder niet het cadeautje kan terugleggen als hij of zij de opdracht niet wil doen. Op de avond zelf gaat iedereen 5 minuten door het huis op zoek naar cadeaus, en komt dan weer terug naar de huiskamer, waarna de opdrachten uitgevoerd worden. Word de opdracht op de juiste manier uitgevoerd, dan mag de vinder het cadeautje uitpakken en houden! Schrijf wel ergens op hoeveel cadeaus er zijn en waar ze liggen, voor het geval er cadeautjes blijven ronddwalen in huis.

Welke spellen doe jij altijd met je huisgenoten? Natuurlijk kun je ook gewoon het dobbelspel doen. Weet je niet zo goed wat je dan moet kopen? We schreven eerder een blog over de leukste dobbelcadeus! Weet jij nog originele Sinterklaas spellen? Laat ze weten, want misschien hebben andere studentenhuizen er nog wat aan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.