Skip to main content

Say hi to: Ilse & Phylicia

Studentensteden is flink aan het groeien! Daarbij groeit ook ons team. We hebben twee nieuwe stagiaires die ons komen helpen op kantoor. Maak kennis met Ilse en Phylicia!

Over Ilse

  • Wat is je leeftijd?

23 jaar

  • Wat is je woonsituatie?

Ik woon samen met mijn vriend op Scheveningen in een gerenoveerd appartement. De zee ligt 350 meter verderop!

  • Wie ben jij in 5 woorden?

Je kan mij omschrijven als: perfectionistisch, spontaan, kletskous, leergierig en sociaal.

  • Wat is jouw eerste indruk van Studentensteden?

Studentensteden is een mega gezellig bedrijf waar iedereen openstaat voor nieuwe ideeën. Studentensteden is een jong bedrijf die inspeelt op de actualiteiten voor studenten per stad en hiermee voor iedereen wat leuks aanbiedt.

  • Waarom ben jij de ultieme student?

Omdat ik hard werk voor mijn studie, maar naast mijn studie een druk en gezellig sociaal leven heb die prima te combineren is met mijn studie.

Over Phylicia

  • Wat is je leeftijd?

22 jaar

  • Wat is je woonsituatie?

Ik woon al bijna drie jaar samen met 4 jongens in ons dispuutshuis (H.G.D. Môgøh), en het bevalt me nog steeds prima! Het huis bevindt zich op de Weteringkade of zoals wij het meestal uitleggen: 'tussen de haringkoning en de hoeren'. Een ander voordeel is dat het op rol afstand van mijn studentenvereniging is (H.S.C. INTAC van Zwijndregt, ook wel INTAC).

  • Wie ben jij in 5 woorden?

Enthousiast, sociaal, recht door zee, enorm klunzig en ambitieus

  • Wat is jouw eerste indruk van Studentensteden?

Een hele fijne en relaxte werkplek wat zeker komt doordat het een jong team is. Op kantoor is het altijd gezellig en kun je veel lachen met elkaar. Daarnaast is het een plek waar je jezelf kan ontwikkelen en is er altijd tijd voor begeleiding. Als jonge professional krijg je echt de kans om te laten zien wat je kan.

  •  Waarom ben jij de ultieme student?

Ik wil zoveel mogelijk halen uit mijn studententijd. Ik ben bij een vereniging gegaan voor de sociale contacten en het is natuurlijk ook leuk om naast e studie wat ontspanning te hebben. Daar heb ik ook twee jaar bestuurlijke ervaring opgedaan door in mijn 2e jaar de functie van pr- en sponsorcommissaris te doen en mijn 3e jaar als Voorzitter. Dit sluit goed aan bij mijn opleiding communicatie en heb ik dingen geleerd die je niet kan vinden in de schoolboeken. Wat dan wel weer typisch is dat het mij de nodige vertraging heeft opgeleverd, wat ik niet erg vind want weet nog niet precies wat ik later wil doen. Al weet ik wel dat het iets creatiefs, organiserend en sociaal moet zijn!

Ook werken of stage lopen bij Studentensteden? Bekijk onze vacatures

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.