Skip to main content

Rondkomen in Amsterdam als student

Amsterdam is de duurste stad in Nederland om een kamer te huren, gemiddeld namelijk €450,- per kamer. Nergens anders in Nederland is het zo nodig om te besparen op alles waar je op kan sparen. Maar dat is ook lastig als je in een stad woont waar altijd iets leuks te doen is. We vertellen je hoe je in Amsterdam een paar euro’s kan besparen.

Maandelijks geld besparen

Als je geld wil besparen, is het natuurlijk een slimme zet om iets te vinden waar je structureel op kan besparen. Een goedkope zorgverzekering afsluiten voor 2023 is dan the way to go! Er zijn verschillende trucjes om te besparen op je basis zorgverzekering, maar een groot onderdeel ervan is ook het vergelijken van zorgverzekeringen.

Belangrijk bij een studenten zorgverzekering is dat je checkt of je de laagste prijs gaat betalen voor de basis verzekering en als je een aanvullende verzekering nodig hebt, of dat op jaarbasis wel echt goedkoper is.

Stel: je hebt een aanvullende tandverzekering zodat je twee keer per jaar naar de tandarts én mondhygiëniste kan. De maandelijkse kosten van de aanvullende verzekering waren na een jaar lager dan de kosten voor twee tandarts afspraken + twee mondhygiëniste afspraken. Dan is zo’n aanvullende verzekering gunstig, maar de prijzen zijn overal gestegen, dus ook bij jouw tandartspraktijk. Zoek dus even de tarieven voor 2023 op bij jouw tandarts zodat je opnieuw kan berekenen wat handig is om te doen.

Werken in Amsterdam

Als je alleen studiefinanciering krijgt dan is de kans klein dat je een kamer kan betalen in Amsterdam, ook als je van buiten Nederland komt. Werk en zorgverzekering (buitenlandse studenten) moet ook geregeld worden volgens de Nederlandse wet! Zonder zorgverzekering mag je namelijk niet werken, dus let daar goed op.

Als je op zoek gaat naar een (bij)baan, dan is het aan te raden om te gaan voor een bedrijf waar je lunch en/ of avondeten vergoed krijgt. Denk hierbij aan een baan in de horeca, maar ook bij verpleeghuizen kan je vaak mee eten van de keuken.

Eigen ondernemer worden

Amsterdam zit vol met creatievelingen en ondernemers dus heb jij al een eeuwigheid een goed concept in je hoofd? Tijd om aan de slag te gaan met jouw ondernemersplan. Daarna schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel vlak bij Amsterdam Centraal aan het water en dan is het tijd om geld te gaan verdienen! Kan jijvooral vanaf je laptop werken? Ga dan veel naar plekken waar je in contact kan komen met jouw potentiële klant.

Tip: zoek van te voren uit of het verstandig is om een verzekering af te sluiten voor jouw onderneming. We wensen je veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.