Skip to main content

Roadtrip? Dit moet je allemaal regelen!

Ben je afgelopen zomer niet op vakantie geweest? Of wil je je zomer juist goed afsluiten? Dan kan je een leuke roadtrip maken met je vrienden of familie! Gezellig in de auto zitten, met elkaar praten en meezingen met de radio. Je kan een rondje Nederland doen of een tripje maken naar een stad in Duitsland of België. Klinkt goed toch? Maar je moet wel een aantal dingen regelen van tevoren. Lees in dit artikel wat je moet regelen voor een roadtrip.

1. Autoverzekering

Jouw autoverzekering moet in orde zijn als je een tripje met de auto wil maken. De WA-verzekering is sowieso verplicht. Deze verzekering is bedoeld om verkeersslachtoffers te beschermen. Je kan een boete krijgen als je niet minimaal een WA-verzekering hebt! Een Allrisk autoverzekering kan ook handig zijn. Dit is de meeste uitgebreide autoverzekering. Ook bijna alle schades aan je eigen auto worden hierbij vergoed, zelfs als jij die hebt veroorzaakt. Het verschilt natuurlijk per persoon wat voor verzekering je nodig hebt. Kom je er niet uit? Dan kan je ook autoverzekering vergelijken. Hierbij krijg je een overzicht van alle verzekeraars, hun prijzen en wat ze jou aanbieden.

2. Auto checken

Als je een lange trip gaat maken, dan kan je voor de zekerheid even je auto controleren. Kijk bijvoorbeeld of je een reserveband hebt en of deze nog wel bruikbaar is. Daarnaast kan je bij een pompstation je banden oppompen. Het is altijd handig je auto goed te controleren, voordat je een lange trip maakt. Het beste is om even langs een monteur te gaan en jouw auto te laten checken.

3. Route uitstippelen

Een route uitstippelen is altijd slim! Je kan dan rustig rijden, de tijd nemen om een stad te verkennen en misschien zelfs blijven overnachten. Je kan bijvoorbeeld rijden naar een stadje in Duitsland en daar een nachtje blijven. De volgende dag ga je weer de weg op en rijd je door naar Praag. Als je een route uitstippelt, dan kan je ook kijken waar je wil overnachten. Dan kan je ook kijken naar hotels en kamers reserveren. De avonturiers onder ons kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om random ergens heen te rijden!

Belangrijk: vergeet je navigatie niet! Anders wordt een roadtrip toch wel iets lastiger. Tenzij je een topper in kaartlezen bent…

4. Snacks en muziek

Het is altijd lekker om onderweg een beetje te snacken. Neem dit dus ook mee. Niet te veel, want onderweg kom je lekkere restaurantjes tegen. Je wil dan niet te vol zitten van al die chips en snoep. Neem ook gezonde snacks mee. Dan word je niet zo snel misselijk. Een koelbox is sowieso handig voor een roadtrip. Daarin kan je sowieso je drinken in bewaren. Maar ook kwark met muesli bijvoorbeeld.

Een playlist voor onderweg is altijd goed! Tegenwoordig heeft iedereen Spotify. En er is altijd wel een manier om keihard Spotify te luisteren in de auto. Maak dus een leuke playlist! Misschien kan je samen een playlist maken zodat ervoor ieder wat wils tussen zit.

Onze blogger Nienke heeft een roadtrip gemaakt toen ze op vakantie was in Griekenland. Lees haar blog: Vervolg: vakantie boeken met je liefde en misschien vind jij dit wel leuk om te doen!

Heb jij nog leuke tips voor een roadtrip? Of heb jij zelf een roadtrip gemaakt en wil je dit delen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar redactie@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.