Skip to main content

Redenen waarom je huisgenoten nodig hebt in je leven

Een eigen huis (kamer), een plek onder de zon en een huis bomvol drukke, gekke en uitbundige huisgenoten. Misschien zal je wel denken: hoe ga ik dit overleven? Naast de gedeelde keuken die nooit wordt schoongemaakt (wel goed voor je weerstand) en de leuke feestjes, zijn je huisgenoten de personen die je echt door de hectische jungle heen helpen, genaamd: studeren.

Eén groot feest

Studentenhuizen staan er om bekend om de vele feestjes en vieze keukens (of dat ligt misschien aan mij?). Maar je huisgenoten zullen in de loop van je studie echte vrienden voor het leven worden. Wanneer jullie bijvoorbeeld tegelijk beginnen aan een studie, doorlopen jullie eigenlijk hetzelfde proces en kunnen jullie elkaar helpen wanneer nodig.de

Wanneer je moeite hebt met een vak en een huisgenoot een studie doet in bijvoorbeeld dat ene vak. Ideaal toch?

Cocons

Natuurlijk kan het weleens gebeuren dat die deadlines in je nek hijgen en je gaat coconen.
We all have been there, echter kan dit niet voor iedereen even goed werken. Je zal het zelf misschien niet altijd door hebben maar doordat je je teveel focust op het produceren en niet zozeer op de inhoudelijke content. Je huisgenoten zijn de ideale uitkomst als het gaat om even uit je cocon te kruipen en even een biertje te doen. Hierdoor kan je je later (als je niet te veel drinkt) beter focussen op je werk.

Ontdek je plek

Misschien ben je nog helemaal nog niet zo bekend in je (nieuwe) studentenstad. Hiervoor zijn je huisgenoten ook een ideaal stap-/drink-/shopmaatje.

Kortom: je huisgenoten zijn niet alleen de mensen waarmee je samenwoont, maar ook de mensen die voor gezelligheid op de juiste momenten zorgen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.