Skip to main content

Recepten: 3x zomerse classics

Met het warme weer in het vooruitzicht is een lijstje met recepten achter de hand hebben een must. Omdat niet elke student evenveel te besteden heeft geef ik je bekende simpele basis recepten plus tips om ze te upgraden. Mix en match welke recepten je met een mega budget wilt maken en waar je groots mee uitpakt

Italiaanse spiesjes 

Deze bekende Italiaanse spiesjes zijn vast niet nieuw voor je. Mega lekker en super simpel. Alle ingrediënten simpelweg in gelijke stukjes klaarleggen en rijgen maar! Om het super budget te houden raad ik aan om grote tomaten te kiezen en de mozzarella bol in plaats van de kleine bolletjes.

Basis

- Tomaten
- Grote mozzarella bol
- Basilicum plantje
- Bamboe prikkers

Upgrades

- Snoeptomaatjes
- Kleine mozzarella bolletjes
- Groene pesto
- Gamba’s of kipblokjes gebakken in knoflookboter

Voor de echte keukenprinsen en prinsessen onder ons kun je dit simpele gerecht naar een nieuw level tillen door voor heerlijke zelfgemaakte pesto of knoflookboter te gaan. Lees bijvoorbeeld hoe je zelf heerlijke pesto kunt maken in dit recept van de Jumbo. En wil je meer gemak dan kun je natuurlijk de grote tomaten en mozzarella toch inruilen voor de kleintjes.

Fizzy Summer cocktail

Een lekkere zomerse cocktail heeft natuurlijk een fruitig en toch verfrissende smaak. En natuurlijk bubbels! Zorg dat je van tevoren je glazen vast in de koelkast hebt staan, dan is het drankje lekker koud. Begin met een laagje siroop. Kies hiervoor bij voorkeur een suikervrije siroop, bijvoorbeeld van slimpie (en glutenvrij!). Die zijn zoeter en sterker van smaak, ideaal voor cocktails! Onderin vertel ik je de beste volgorde van alle ingrediënten. Pas aan naar smaak.

Basis

- Limonadesiroop
- Bruiswater
- Gin of Wodka
- Limoen en/of citroensap
- Hoge glazen

Upgrades

- Meerdere limonade smaakjes
- Limoen of citroen schijfjes
- Ijsblokjes
- Munt
- Reusable rietje
- Stukjes fruit

De basis cocktail is lekker, maar nog niet heel Instagramble. Om een prachtige cocktail foto te krijgen voeg je nog een paar extra stapjes toe. Ik zal vertellen in welke volgorde alles het beste tot zijn recht komt. De hoeveelheden moet je een beetje naar smaak schatten.

  • 1 deel siroop
  • 1 deel ijsblokjes
  • 2 delen gin of wodka
  • Munt takje en/of stukjes fruit
  • 2 delen bruiswater
  • 1 deel citroen en/of limoensap
  • 1 deel siroop
  • Muntblaadjes of citrus schijfje

Maak het af met een eco friendly rvs rietje et voilà!

Tip: Wissel stukjes fruit met 1 à 2 ijsblokjes af om ze mooi gescheiden te houden.

Pasta salade

Het warm weer gerecht bij uitstek. Kook de pasta wat eerder op de dag zodat het kan afkoelen en gooi simpelweg alle ingrediënten in een grote schaal. Simpeler kan niet!

Basis

- Penne of fusilli
- Slasoort naar keuze (bijv. rucola)
- Tomaten
- Dressing
- Komkommer

Upgrades

- Gekookt ei
- Garnalen of kipstukjes gebakken
- Noten
- Extra sla soorten
- Dressing variaties
- Gerookte kip

Om pastasalade op te peppen kun je gemakkelijk dingen toevoegen of weglaten. Mijn favoriete toevoegingen zijn in honing gebakken zeezout noten en naast rucola ook andijviesla, botersla of spinazie. En hoe meer dressings hoe meer variatie.

Eetsmakelijk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.