Skip to main content

Ouderwets vermaak voor in de coronatijd

Het duurt inmiddels alweer een tijdje en het wordt steeds moeilijker om jezelf te vermaken in deze gekke coronatijd. Ik heb een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet die je kan doen om het nog een beetje leuk te houden!

Wegwerpcamera

Een wandeling is super populair in deze tijd. Je kan het leuker maken door naar een leuke podcast te luisteren tijdens het wandelen, maar er zijn ook andere manieren. Zo kan je bijvoorbeeld een wegwerpcamera kopen. Misschien ken je het nog wel van vroeger: je draait aan een knopje om de camera op te laden en maakt dan een foto. Je zou naar het Noorderplantsoen kunnen gaan, of gewoon de hele stad door lopen of fietsen (met een vriend of vriendin) en foto’s maken waar je dat wil. Je zou er zelfs een fotowedstrijd van kunnen maken waarin je tegen andere vrienden strijdt. Je ziet niet hoe de foto er uit komt te zien, en sommigen mislukken, maar dat maakt het juist leuk om naar uit te kijken als je ze laat ontwikkelen. De ontwikkelde foto’s zijn ook nog eens heel esthetisch en hebben een vintage uiterlijk, waardoor je ook je kamer er mee kan decoreren.

TIP: je kan een wegwerpcamera kopen bij de Kruidvat of bestel er een online bij de Hema of op Bol.com.

Spelletjes

Een ouderwetse activiteit die je waarschijnlijk verwacht met je ouders te spelen, maar (bord)spelletjes zijn erg vermakelijk. Met een stok kaarten heb je al heel veel opties, maar je kan er ook voor kiezen om iets meer uit te geven aan een spel dat je leuk lijkt. Als je in een studentenhuis woont kan je dan samen spelen, maar je kan ook leuke online spelletjes doen. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden van een app (ik speel bijvoorbeeld vaak Rummikub met mijn vrienden) of via een website. Op BoardgameArena kan je ontzettend veel verschillende spellen online met je vrienden spelen. Of probeer All Bad Cards (gratis versie van Cards Against Humanity).

Lezen

Er staan veel goede series, films en documentaires op Netflix, maar op een gegeven moment heb je alles wel gezien. Juist nu heb je de kans om je vroegere leeshobby weer te beginnen, of een keer iets nieuws te proberen. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen kan je inspiratie halen uit de boeken top 5. Mijn persoonlijke aanraders zijn:

  • De Alchemist – Paulo Coelho
  • Norwegian Wood – Haruki Murakami
  • Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
  • Wat scheelt eraan – Sigrid Nunez
  • Gesprekken met vrienden – Sally Rooney

Als je graag en veel leest, raad ik je absoluut aan om een bibliotheek abonnement te nemen. Voor een klein bedrag mag je hier veel boeken lenen. De bibliotheken zijn gesloten, maar bij veel mag je boeken reserveren en ophalen op afspraak.

Hopelijk heb je hierdoor weer wat meer inspiratie gekregen voor leuke activiteiten. Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.