Skip to main content

ORIGINELE BIJBAAN: hier had jij sowieso niet aan gedacht!

Is jouw motivatie voor school, net als de mijne, ver te zoeken? Maar heb je toch het gevoel dat je iets over moet hebben voor het werk van je dromen. Dan heb ik hier een paar banen waardoor jij het misschien wel overweegt te stoppen met school. Of... tóch besluit om nog even door te zetten.

Disneyprinses

Vroeger was je er misschien heilig van overtuigd dat de énige echte Mickey Mouse, Doornroosje of Assepoester voor je stond. Tegenwoordig besef je je dat er toch echt mensen zijn die zich elke dag in een kostuum hijsen, om vervolgens lief lachend op de foto te gaan, met de schattigste kindjes mogen knuffelen en af en toe een geintje mogen uithalen met bezoekers. Onderschat dit baantje echter niet: er is een strenge selectie ronde. Je moet kunnen dansen, acteren en voldoen aan de juiste uiterlijke kenmerken. Maar even serieus (Noëlle, let je op!): wie wilt er nu niet Disney prinses zijn? 

Waterglijbaan tester

Awesome en voor degene die op adrenaline kicken echt een droombaan! Mij lijkt het persoonlijke wel een tikkeltje gevaarlijk. Ben je dan echt de eerste die van die glijbaan gaat? Wat gebeurd er als hij instort? Maar als jij hier antwoord op hebt, of helemaal geen angsten kent: wordt waterglijbaan tester.

Professioneel slaper

OMG. Ik wil jullie even vertellen dat ik stiekem het liefst hele dagen in bed spendeer. En nu zou je er dus ook geld mee kunnen verdienen, want je kan dus professioneel slaper worden. SAY WHAT? Dit is echt mijn droombaan, geen grapje. Lekker de bedden testen van hotels of wetenschappers helpen met onderzoeken naar slaapproblemen. Waar kan ik solliciteren? Ik wil dit. Nu!

Kots-ruimer

Dan gaan we van de beste naar waarschijnlijk één van de ergste (voor mij in ieder geval) banen namelijk: het rondlopen in pretparken en opruimen van iemand anders zijn maaginhoud. Maargoed hé ieder zijn ding; dus beschik jij over een sterke maag of misschien wel over een héle lege bankrekening. Dan is dit misschien wel wat voor jou!

Professioneel in-de-rij-staan

Serieus? Betaald krijgen om in de rij te staan? Ik moet er niet aan denken. Wachten staat hoog op mijn dit-is-heel-erg-kut-lijstje.  Maar er bestaan dus mensen (ik ken ze niet) die dit niet erg vinden om te doen als baan. Waar krijg je precies voor betaald? Je moet zorgen dat je de sfeer in de rij goed houdt, dus geen chagrijnig gezicht en even her en der een opbeurend praatje maken. Precies de baan waar jij naar op zoek was? Dan kun je het beste naar Italië verhuizen. Daar schijnen ze op zoek te zijn!

Oké, be right back, ben even solliciteren voor professioneel slaper! Welke van de bovenste banen zien jullie jezelf wel doen? 

Ps. Zijn deze baantjes nou niet helemaal wat je zoekt? Dan hebben wij hier een overzicht van andere bijbanen bij jou in de buurt. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.