Skip to main content

Op vakantie? Dit mag je (niet) meenemen in het vliegtuig!

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan is het altijd een hele klus om uit te zoeken wat nou wel en niet mee mag. Natuurlijk verschilt het per eindbestemming wat je precies wel en niet mee mag nemen. In deze blog behandelen we daarom producten die je vaak nodig hebt op vakantie.

Vloeistoffen

Ondanks dat er al een tijdje regels zijn over het meenemen van vloeistoffen in je handbagage, zijn er toch altijd mensen die op het laatste moment hun vloeistoffen opnieuw moeten verpakken of moeten weggooien. Zo vlak voor je reis heb je hier natuurlijk helemaal geen zin in, dus lees dit goed en je kan – als het goed is – zonder problemen langs de security check. Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking van maximaal 100 ml zitten. Deze verpakte vloeistoffen moeten dan weer in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak zitten van maximaal 1 liter. Per persoon mag je zo’n zak van 1 liter in je handbagage meenemen. In je ruimbagage mag je wel grotere verpakkingen met vloeistoffen – die niet onder de verboden voorwerpen vallen – meenemen.

Medicijnen

De meeste medicijnen kun je zonder problemen meenemen, maar check wel even wat de maximale hoeveelheid is die je mee mag nemen naar het land van bestemming. Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, geldt dat je een Schengenverklaring (voor reizen naar Schengenlanden) of een Engelstalige medische verklaring nodig hebt. Medicijnen die onder de Opiumwet vallen zijn bijvoorbeeld medicijnen voor ADHD, sterke pijnstillers en medicinale cannabis. Cannabisolie waar minder dan 0,3% THC inzit, kan je meestal probleemloos meenemen naar het buitenland als je binnen Europa reist. Buiten Europa kunnen er strengere regels gelden dus zoek dit goed uit als je bijvoorbeeld CBD-olie gebruikt tegen stress bij het vliegen.

Eten en drinken

Het voedsel in het vliegtuig valt vaak erg tegen. Zelf eten en drinken meenemen, kan dus uitkomst bieden. Zeker als het slechts een korte vlucht naar een stedentrip is waar nauwelijks eten in het vliegtuig verkocht wordt. Let er bij drinken weer op dat er restricties op vloeistoffen gelden. Gelukkig kan je vaak achter de douane nog grotere verpakkingen drinken kopen die je wel mag meenemen in het vliegtuig. Je kunt natuurlijk ook een leeg flesje meenemen en deze na de douane in Nederland nog vullen. In het buitenland kun je het kraanwater misschien niet drinken, dus let daarop als je terug naar Nederland vliegt.

Bij eten wordt er vaak een verschil gemaakt tussen eten dat je wilt opeten in het vliegtuig en eten dat je wilt ‘importeren’ naar het land van bestemming. De meeste etenswaren mag je meenemen in het vliegtuig zoals gesmeerde boterhammen, fruit, koekjes en snoep. Let er wel op dat je veel verse producten niet mee mag nemen, nadat je geland bent. Zorg dus dat alles op is, voordat je door de douane heengaat in het land van bestemming. Producten die luchtdicht verpakt zijn, mag je meestal wel meenemen. Natuurlijk kunnen de regels per land verschillen, dus lees je goed in over het land waar je naartoe gaat.

Veel reisplezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.