Skip to main content

Op deze manier maak jij je portemonnee klaar voor de zomer

Het is alweer juni en dat betekent dat de zomer eraan komt. Daar worden we ontzettend blij van, want hallo zon!, maar de kans is groot dat het leven er dan even anders uitziet dan in de winter. Leuke zomerse activiteiten, zoals op een terras zitten of op vakantie gaan, kosten geld. Super leuk, maar ben je financieel voorbereid? Zo zorg je ervoor dat je portemonnee klaar is voor de zomer.

Voldoende budget voor leuke activiteiten in de zomer

Raak je gestrest bij de gedachte aan alle uitgaven die je deze zomer moet doen? Terrasjes, etentjes, cadeaus, vakanties... het is begrijpelijk, want je geld patroon is opeens anders dan in de winter. Hoe zorg je ervoor dat je deze periode doorkomt zonder al te veel financiële problemen? Met de onderstaande tips ben je goed voorbereid.

1. Zet je uitgaven op een rijtje

Het is altijd goed om een inzicht te hebben in al je inkomsten en uitgaven. Misschien heb dit al weleens eerder gedaan, maar zo niet: dan wordt dít het moment om dat te gaan doen. Als je een duidelijk overzicht hebt van je financiën, kun je makkelijker aan de slag. Alle uitgaven aan koffietjes voelen soms als 'niets', maar als je het uiteindelijk bij elkaar optelt, is het toch een aardig bedrag wat je hebt uitgegeven. 

2. Schrap onnodige uitgaven

Als je in stap 1 alle inkomsten en uitgaven op een rijtje hebt gezet voor jezelf, kom je vast een aantal uitgaven tegen die niet zo belangrijk zijn voor je. Bijvoorbeeld een abonnement die je niet meer gebruikt of onnodige uitgaven aan kleding. Op deze manier bespaart je toch wat geld per maand dat je weer kunt gebruiken voor wat anders. 

3. Betaal eerst je schulden af

Neem eens een goed kijkje naar betalingsdiensten zoals Klarna en Riverty. Hoeveel staat daar nog open? Probeer die bedragen nu af te lossen en vermijd nieuwe aankopen via deze diensten. Voor velen van ons voelt dit als gratis winkelen, maar elke maand ben je weer bezig om gaten te vullen. Als je ervoor zorgt dat je geen openstaande betalingen meer hebt, is het geld dat je volgende maand verdient helemaal van jou en hoef je je niet meer bezig te houden met afbetalingen.

4. Probeer ook 'nee' te zeggen

We begrijpen het heel goed dat het lastig is om 'nee' te zeggen tegen je vrienden als zij iets leuks gaan doen. Je wil ook graag op vakantie, een wijntje drinken op het terras etc. Maar het is ook belangrijk om keuzes te maken. Met het salaris van je bijbaan is het geld ook niet oneindig, waardoor je soms keuzes moet maken. Niet altijd leuk om te doen, wel verstandig. Je hoeft natuurlijk niet op alles 'nee' te zeggen, maar denk er goed over na. Je kunt ook alleen een keer op het terras gaan zitten op vrijdag in plaats van vrijdag én zaterdag. 

5. Stel een prioriteiten lijstje op

Op vakantie, een weekendje weg, een festival of een spa-dag? Allemaal hele leuke activiteiten, maar denk goed na over wat je écht wil. Als je goed voor jezelf prioriteiten kunt opstellen, zijn er ook activiteiten die niet per se hoeven. Dit scheelt uiteindelijk toch weer geld.

Wij hopen dat je met deze tips jouw portemonnee zomer klaar kan maken. Nog een andere tip van ons: denk twee keer na voordat je iets doet of koopt. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.