Skip to main content

Onmisbare spellen in een studentenhuis

Zeker in deze tijd moeten we dingen bedenken om ons te vermaken. Het is ook niet voor niets dat spellen weer steeds populairder worden. Hoe dat eerst misschien wat ouderwets of suf was, is dat tegenwoordig weer helemaal hip. In ieder studentenhuis is wel een leuk spel te vinden. Niet alleen drankspelletjes, maar ook spellen voor doordeweeks met een kop thee of glas spa rood. Nu zijn er een aantal spellen die niet mogen missen in een studentenhuis, en deze deel ik graag met je!

Monopoly 

Wie kent het niet: Monopoly. Misschien wel één van de populairste bordspellen, al jarenlang. Een bordspel waar jij en je huisgenoten de hele avond zoet mee zijn, want als jullie het spelen volgens de regels, dan kan het spel wel uren duren. Maar als jullie liever snel een spelletje spelen, dan is er tegenwoordig ook een turbo-versie! Hierbij moeten iedereen zo snel mogelijk kopen, verkopen, ruilen en onderhandelen. 

Exploding kittens

Ook dit spel is één van de populairste spellen van het moment, maar dan onder de kaartspellen. Iedereen trekt steeds een kaart van de stapel. Als je een expoderende kitten trekt, dan heb je verloren. Tenzij je jezelf kunt verdedigen met een andere kaart in je hand, een beurt kunt overslaan of de kittens kunt afleiden. Exploding kittens is zeker een aanrader! 

30 seconds

Dit spel is tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de kast: 30 seconds. Oh, wat is het soms lastig om alles te raden binnen – je verwacht het niet – 30 seconden! Voor degene die nog niet bekend zijn met het spel: de één trekt een kaart met daarop vijf namen of woorden en probeert deze uit te leggen zonder het specifieke woord te noemen aan de ander. De ander mag raden en uiteindelijk mag het team zoveel stappen op het bord zetten als er zijn goed geraden. Probeer maar eens om niet te fanatiek te worden, dat is lastig!

Catan

Catan, het onbekende eiland. Tijdens dit spel wordt er gestreden om de kolonisatie. Nieuwe straten en dorpen worden gebouwd en deze moeten uitgroeien tot grote steden. Het gaat om macht en met ruilhandel kom je heel ver. De grondstoffen zijn namelijk schaars, maar die heb je wel nodig om te groeien. Je moet bij dit spel veel nadenken om tactisch te kunnen spelen. Het is moeilijker dan je denkt! 

Drankspellen

Natuurlijk zijn de drankspellen ook onmisbaar in een studentenhuis. Zeker nu we er zelf thuis een feestje van moeten maken. De hele avond drankspelletjes spelen met huisgenoten beloofd sowieso een gezellige en hilarische avond. Wat dachten jullie van Kinsen, Bussen en Fuck de Dealer. Hiervoor heb je alleen maar een stokkaarten nodig, dat is handig. Maar, andere populaire drankspellen zijn natuurlijk Stef Stuntpiloot of het Krokodillenspel. Uiteraard met de lekkerste (of juist smerige) shotjes! 

Ben jij je huisgenoten inmiddels een beetje zat aan het worden of heb je gewoon even behoefte aan contact met andere vrienden? Gelukkig zijn er ook veel leuke activiteiten die je online kunt doen met vrienden. Denk aan een escape room of pubquiz! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.