Skip to main content

Online studeren volhouden doe je zo!

Je kan er niet meer omheen dit nieuwe schooljaar. Online lessen volgen en zelfs online examens maken. De pandemie heeft voor aardig wat opschudding gezorgd in de meeste routines. Hoe zorg je ervoor dat je voorbereid bent op aankomend half jaar?

Stap 1 – PLANNEN!

Het klinkt cliché maar een van de belangrijkste punten is toch wel plannen. Online studeren betekent vaak meer vrije tijd. Waar je normaal na je les je aantekeningen nog even zou afronden, is nu de stap naar Netflix nóg dichterbij dan dat die misschien al was. Zorg ervoor dat je genoeg studietijd inplant en niet direct je bed weer induikt. Bij vele van ons valt namelijk ook de reistijd weg waardoor we die tijd nu beter kunnen benutten. Probeer die uren daarom te vullen met studeren zodat je bijvoorbeeld je avonden vrij kan hebben.

Stap 2 – Creëer een ‘real-life’ routine

Wat was je normale routine voor de pandemie? Je maakte je ontbijt , dronk een kop koffie, nam een douche en maakte jezelf klaar voor de dag. Probeer dit nu ook te doen. Natuurlijk weerhoud niemand je ervan om in je pyjama de lessen online te volgen. Maar pas op dat je niet in een sleur terecht komt. Zorg ervoor dat je wekker niet 5 minuten voor de les afgaat en herpak je oude routine! Ga voorbereid je online klassen tegemoet en creëer daardoor een real-life gevoel net als voor jouw online studie. Je bent hierdoor gemotiveerder om actief aan de les mee te doen. Dus zet je wekker op tijd en laat de koffie maar vast lopen.

Stap 3 – Zorg voor een werkplek

Wanneer je begint aan het vele thuis zitten zal je merken dat je vaak voor je bed of de bank kiest. Helaas is dit niet ideaal en gaat dit je sneller tegenzitten als verwacht. Zorg er daarom voor dat je een goede tafel of bureau hebt. Een plek speciaal voor het studeren maakt het makkelijker om niet in de verleidingen van het relaxen te vallen.  Als je dan hebt gepland en je routine hebt uitgestippeld, is er niks lekkerder als weer weggaan van je werkplek. Je kan dan makkelijker school en privé scheiden. Zo houd je het bank hangen speciaal voor Netflix.

Stap 4 – Connect met je klasgenoten

Jouw studietijd in een pandemie. Jij had je deze waarschijnlijk wel even anders voorgesteld. Gelukkig ben je niet de enige en zitten jouw klasgenoten in hetzelfde schuitje. Zorg er daarom voor dat jullie elkaar niet alleen tijdens de lessen zien en probeer eens een video call uit met je klas buiten de reguliere lessen. Of misschien kunnen jullie een kleine (online) studiegroep creëren. Wees creatief, want jouw studietijd brengt de mooiste herinneringen voor later!

Wil je weten via welke apps je allemaal kan videobellen? Lees dan 4x de beste apps voor videobellen tijdens corona.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.