Skip to main content

Oktober: wat te doen in Amsterdam?

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is school weer begonnen maar hiernaast is het ook leuk om interessante evenementen te bezoeken. Bovendien is het weer herfst dus tijd voor dus wat meer activiteiten binnen of juist mooie boswandelingen. Oktober, de maand waarin ADE (Amsterdam Dance Event), Halloween en nog veel meer activiteiten centraal staan. Lees snel verder want vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van oktober op een rijtje!

Zondag op het eiland

Zondag op het eiland: een zondagmiddag vol weemoed en mooie woorden. Thomas Verbogt, Roos van Rijswijk en Alma Mathijsen bieden ook dit seizoen literaire debutanten een podium en rollen de loper uit voor verhalenvertellers, schrijvers en dichters. Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, en brengt ze met liefde en passie, ondersteund door Rob van Zandvoort, Koos Prins. Een heerlijke zondagmiddag vol literatuur onder het genot van een voorzichtig biertje of een verantwoord kopje thee. Een interessante middag dus juist voor ons als studenten om ons lekker te laten inspireren qua creativiteit. 

Amsterdam Dance Event

Ook dit jaar is het weer tijd voor ADE (Amsterdam Dance Event). Het festivalprogramma van ADE bevat het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 2500 artiesten die optreden in 140 van Amsterdam's beste muziek- en nachtlevenruimtes. In 2018 verwelkomde het festival 400.000 festivalbezoekers uit meer dan 100 landen op 140 locaties, waardoor het 's werelds grootste festival voor elektronische muziek is. Heb jij al kaartjes voor dit grootse festival in Amsterdam? 

Pure Markt

Even tijd voor wat natuur en ontspanning, zo na de drukte van Amsterdam Dance Event? De Pure Markt komt dit jaar weer naar het Amsterdamse Bos! Je vindt er pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Ook op het gebied van non-food is er een mooi assortiment bijzondere producten. De markt is gratis toegankelijk. De Pure Markt is een reizende markt met een aantal vaste locaties binnen Amsterdam en wisselende locaties daarbuiten. De markt vind op zondag 20 oktober van 11:00 tot 18:00 uur plaats.

Wat gaan jullie deze maand doen? 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.