Skip to main content

Novemberkalender: wat is er deze maand te doen?

Na een drukke Oktober met ADE, tentamens en meer, luiden we de winter in met nóg meer gezelligheid! Verlicht je maand met wat cultuur of ga gezellig schaatsen, het kan allemaal! Hier zijn de evenementen voor november:

Zaterdag 2 november: Museumnacht

Tijdens Museumnacht openen ieder jaar meer dan 50 musea op de eerste zaterdag van november hun deuren voor jongvolwassenen (18-35 jaar). Dit jaar valt dat op 2 november van 19.00 tot 02.00 uur. Sinds 2000 is dit evenement uitgegroeid tot een van de grootste in Amsterdam. Naast het bezoeken van de musea, krijg je ook een gratis herhaalbezoek tot 1 van de deelnemende musea, en korting op afterparty’s. Meer informatie over Museumnacht 2019 lees je hier!

ICE Amsterdam + Kerstmarkt Museumplein

Op het Museumplein vind je vanaf zaterdag 16 november (t/m 2 februari 2020) de mooiste kunstijsbaan van Amsterdam bij ICE Amsterdam. Afleiding genoeg, als we het uitzicht en de prachtige stuntelingen van de toeristen (en locals, laten we niet opscheppen…) voor ons zien. Maar er is ook een makkelijke toegang tot de Koek-en-Zopie. Hier kun je les nemen en zijn er activiteiten zoals priksleeën, ijshockey en curling. Als je toch liever aan wal blijft, neus dan even lekker rond op de kerstmarkt op het Museumplein. Deze is uitgerust met gezellige kraampjes en eettentjes.

Zin in nog meer van die gezellige sfeer? Vanaf 28 november (t/m 19 januari 2020) zal het Amsterdam Light Festival ook weer van start gaan. De straten en grachten zullen weer versierd worden met vele lichtjes en meer dan 35 kunstwerken van nationale en internationale artiesten zullen tentoongesteld worden in het centrum. Dit is het mooiste als je over de grachten vaart, maar boek daarvoor wel snel je tickets!

Intocht Sinterklaas

Op zondag 17 november is het eindelijk zover, de intocht van Sinterklaas! Het moment waar alle kinderen op hebben zitten wachten: Sinterklaas komt weer in het land! Na vele avonturen onderweg, vaart hij over de Amstel naar het Scheepvaartmuseum, waar hij aanmeert om 12.00. Daarna vertrekt hij richting de Prins Hendrikkade, via het Waterlooplein, Rembrandtplein en Muntplein naar de Dam, waar hij om half 2 aankomt. Sinterklaas is toch het leukste feest van het jaar, dus deze dag kan je eigenlijk niet missen!

Internationaal Documentaire Filmfestival van Amsterdam (IDFA)

Van woensdag 20 november t/m zondag 1 december zal het IDFA plaatsvinden. Hier worden hoge kwaliteit artistieke documentaires aangeboden, waar publiek én producent mee uit de voeten kunnen. Er is een scala aan activiteiten. Daarnaast kunnen (amateur) filmmakers hier ook trainingen volgen en ideeën pitchen. Dit betekent niet dat je daar aan mee moet doen, je kan hier ook gerust heen als je graag documentaires kijkt, of geïnteresseerd bent.

PAN Amsterdam

De grootste antiekbeurs van Nederland kan je vinden in de RAI Amsterdam: PAN Amsterdam. Het is een weeklange beurs die loopt van zondag 24 november tot zondag 1 december. Je kan hier niet alleen veel antiek vinden, ook al is dat wel waar de focus naar uit gaat, maar de laatste jaren is er ook meer modernere kunst vertoond. Het is een leuk evenement, waar je ook heen kan als je niet van plan bent iets te kopen. Als je het leuk vindt om antieke schatten te vinden voor in je kamertje ben je hier aan het juiste adres!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.