Skip to main content

Nooit meer zoeken naar je fiets? DIY: pimp je fiets

Moet jij ook altijd zoeken naar je fiets na het stappen? Of staat jouw fiets weleens op een plek waar meerdere fietsen op elkaar zijn gepropt? En natuurlijk lijken al die fietsen dan ook nog op elkaar… In deze blog vertellen wij hoe je je fiets kunt pimpen! Op deze manier valt jouw fiets op en vind je hem ook nog is sneller.

Verf je fiets

Je fiets heeft nu vast een saai standaard kleurtje en valt totaal niet op... Verf je fiets dus! Kies een zomerse kleur zoals: geel, oranje, rood of beige. Pastelkleuren zijn tegenwoordig ook helemaal hot en erg opvallend voor je fiets! Je kan natuurlijk ook extreem gaan en neonkleuren gebruiken. Als je jouw fiets dan nog niet kan vinden… Dan weet ik het ook niet meer! Wil of kan je niet verven? Geen probleem… Gebruik een spuitbus!

Stickers

Vind je verven te veel werk of een beetje overdreven? Dan hebben we een alternatief: stickers! Tegenwoordig kan je bij verschillende (web)winkels stickers voor je fiets kopen. Plak bijvoorbeeld je fiets vol met lieveheersbeestjes, hartjes, katjes, cirkels, vierkanten, sterretjes, auto’s of bloemen in verschillende kleuren. Of je plakt je fiets vol met stickers van je favoriete voetbalclub… De keuze is reuze!

Fietsmand of fietskrat

Je kan je fiets ook laten opvallen door een leuke fietsmand of –krat aan te schaffen. Je hebt bijvoorbeeld gevlochten fietsmanden van riet of stalen fietsmanden die je makkelijk van je fiets kunt halen. Ook is een fietskrat tegenwoordig helemaal in. Je kunt fietskratten in veel verschillende kleuren kopen: roze, rood, groen, geel, oranje, noem het maar op… Je hebt ook hoesjes voor je krat. Deze hebben verschillende printen en zijn dus super herkenbaar. Zo heb je bijvoorbeeld een blauwe hoes met rode en witte sterren of een groene hoes met zwarte stippen… Genoeg keuze dus!

Fietsslinger

Heb je al een fietsmand of –krat? Dan kan je ook gebruik maken van fietsslingers. Dit is gewoon een slinger met bloemen eraan en deze kan je om je fietsmand of -krat hangen. Heb je geen mand of krat? Dan kan je hem ook gewoon aan je stuur hangen. De slingers zijn in verschillende kleuren en maten te koop. Je kan bijvoorbeeld slingers met rozen, zonnebloemen of lelies kopen. Daarnaast heb je slingers van een of twee meter. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een los bloemetje kopen om aan je stuur vast te maken.

Kleine accessoires

Je kan je fiets ook pimpen met een aantal kleine accessoires. Denk aan een opvallende bel of zo’n oranje vlag die je vroeger op je fiets met zijwieltjes had. Wat je ook vaak ziet zijn de old school gekleurde kralen in spaken, gekleurde zadelhoezen of snelbinders.

Genoeg ideeën dus om je fiets te pimpen! Heb je nog geen fiets of ben je echt toe aan een nieuwe? Di Santo Bicycles heeft speciaal voor studenten een studentenfiets voor een leuk studentenprijsje ;)!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.