Skip to main content

Met deze (easy) goedkope activiteiten ben je in no time summer ready!

Nog heel even wachten en dan is het weer tijd voor de zomer! Dat wil zeggen: zon, zee en strand. Althans, voor sommige mensen… Ben je al klaar voor de zomer? In deze blog lees je over goedkope (en makkelijke) activiteiten die je kunt doen om summer ready te zijn! 

Squats

Squats: you hate it or you love it! Deze oefeningen zijn goed voor je bilspieren, hamstrings en quadriceps. Maar door te gaan squaten is er een kans om minder knieblessures te krijgen. Je hebt verschillende variaties van de squat. Zo heb je bijvoorbeeld de jump squat, pistol squat en sumo squat. Je kan deze oefeningen in de sportschool doen, met of zonder gewichten. Maar je kan ze ook makkelijk thuis doen. Zoek bijvoorbeeld een filmpje op YouTube waar ze de oefeningen doen en doe lekker mee!

Yoga

Deze activiteit is geschikt voor iedereen: oud, jong, man, vrouw, fit of stijf. Iedereen kan yoga doen. Met yoga kan je je spieren sterk en soepel maken. Door het beoefenen van yoga krijg een betere lichaamshouding en heb je minder spier- en nekklachten. Tijdens yoga leer je om trager en dieper adem te halen. Hierdoor krijg je een betere longfunctie en kan je je beter ontspannen. Als je regelmatig yoga doet, dan heb je meer energie. Tijdens de oefeningen worden verschillende organen gestimuleerd. Hierdoor krijg je een betere bloedtoevoer. Ook van yoga zijn er verschillende variaties. Je kan yoga buiten doen of binnen in een lokaaltje. Je kan ook bikram yoga doen. Dat is yoga in een ruimte waar het 40 graden is… Dan lijkt het net alsof je al op vakantie bent!

Hardlopen

Lekker buiten door het park hardlopen! Met hardlopen kan je je conditie verbeteren. Deze activiteit is gratis en kan ook gezellig zijn. Je kan bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid samen een rondje hardlopen in het park. Hardlopen is goed voor verschillende dingen: het is ontspannend, je slaapt beter, je geheugen werkt beter, je spieren worden sterker, je stresst minder en het is gratis!

Fietsen

Last but not least: fietsen! Als het weer een beetje meewerkt, kan je lekker fietsend naar werk, school en/of stage. Fietsen verbetert je weerstand. Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die vaak fietsen minder ziek zijn dan mensen die niet fietsen of niet bewegen in het algemeen. Als je elke dag 20 – 30 minuten gaat fietsen, dan is er een kans dat je langer door kan slapen. Je geeft je lichaam ook de kans om je nachtritme beter in balans te brengen. Fietsen zorgt er ook voor dat je afvalt! Maak jezelf summer ready en pak de fiets!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.