Skip to main content

Met deze 4 tips voorkom jij makkelijk een winterdip

De meeste mensen houden meer van de zomer dan van de winter. Een winterdip is dan ook een fenomeen dat vaak voorkomt. Heb jij ook een hekel aan de korte dagen en het koude weer? Lees dan deze blog met tips om een dip te voorkomen.

Blijf niet binnen zitten

De grootste fout die mensen maken in de winter is dat ze alleen naar buiten gaan om van plek A naar plek B te komen. Ook in de winter is het een aanrader om veel buiten te zijn. De buitenlucht en het natuurlijke licht doen veel goeds! Zorg daarom dat je, ondanks de kou, niet te veel binnen blijft. Pak jezelf goed in en ga op pad. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto of OV als je naar college gaat. En maak af en toe een wandelingetje door het park. Het klinkt misschien knullig, maar kan echt verschil maken.

Maak je huis zo gezellig mogelijk

Toch zul je in de winter waarschijnlijk vaker thuis zijn dan in de zomer. Zorg er daarom voor dat je je helemaal thuis voelt hier. Maak je huis knus door gezellige lampjes of kaarsjes. En koop een paar zachte sloffen en een lekker dekentje voor op de bank. Als je je niet op je gemak voelt, wordt het binnen zitten erg vervelend op den duur. Zorg dus voor een comfortabele leefomgeving. 

Zorg dat je gezond blijft

Veel mensen hebben de neiging om in de winter wat minder op hun gezondheid te letten. Je hoeft immers niet meer in bikini op het strand te lopen. Maar het is zonde als je niet op je gezondheid let in de winter! Je gezondheid is meer dan alleen een lichaam dat er goed uitziet in zomerkleding. Als je gezond eet en af en toe sport, zit je lekkerder in je vel. Bovendien verklein je de kans op verkoudheidjes en heb je het minder snel koud als je fit bent.

Blijf leuke dingen doen

Slecht weer betekent niet dat je geen leuke dingen kunt doen. Er zijn allerlei leuke winteractiviteiten om je bezig te houden. Ga bijvoorbeeld naar een schaatsbaan, de bioscoop of zoek een kerstmarkt op. Zo maak je de winter wat minder saai! Heb je niet zo veel geld te besteden? Dan zijn er ook genoeg leuke dingen om thuis te doen. Flans bijvoorbeeld een van deze lekkere, winterse recepten in elkaar.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.