Skip to main content

Meivakantie in Amsterdam

Na weken hard studeren mag je eindelijk genieten van jouw welverdiende meivakantie! Ook als je nog veel moet doen voor jouw studie is het belangrijk om tussendoor iets leuks te doen. Zo houd je een goede balans tussen dingen doen die energie vragen en dingen die energie geven. Ik heb voor jou uitgezocht wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen deze week. Lees je mee?

Huur een scooter of een fiets

Als het zonnetje een beetje gaat schijnen, ga dan naar buiten! Ga eens lekker cruisen op een scooter. Je kan makkelijk een scooter huren. Kies bewust en huur een elektrische scooter. Heb je geen rijbewijs? Huur dan een (ov) fiets en ontdek leuke plekjes in een andere stad. Of doe eens gek en huur een tandem! 

Personal training sessie

Nu de sportscholen dicht zijn heb je mogelijk wat geld kunnen besparen. Je kunt dit geld gebruiken voor een personal training sessie. Trommel een paar vrienden of huisgenoten op en ga samen sporten! Dat scheelt in de kosten en het is ook een stuk gezelliger. Meestal kan je voor een lagere prijs een proefles uitproberen.

Bijzonder nachtje weg

Wil jij even uit de sleur? Ga dan lekker een nachtje weg. Ruil de standaard hotelkamer in voor een bijzondere overnachting. Overnacht bijvoorbeeld in een boomhut, lodge of yurt. Een lodge is vergelijkbaar met een chalet of blokhut. Een yurt is een soort nomadetent die onder andere in China, Iran en Turkije wordt gebruikt. Het wordt ook wel een 'ger' genoemd wat 'huis' betekent. Voor het echte Amsterdamse gevoel kan je een nachtje overnachten op een woonboot. Ook leuk!

Hardlopen of wandelen

Zonnig weer is perfect om buiten te bewegen. Houd jij van hardlopen? Spreek dan samen met jouw vrienden af en loop bijvoorbeeld een rondje in een bos. Wil jij je tegelijkertijd inzetten voor het goede doel? Laat je dan sponsoren voor ms-onderzoek. Houd jij meer wandelen? Ontdek dan een nieuwe wandelroute in jouw stad. Er zijn ook speurtochten die jij kunt doen. Zo leer jij de stad nog beter kennen.

Picknicken

Er zijn veel mooie parken in Amsterdam om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens naar het Amstelpark, het Amsterdamse bos of het Diemerbos. Bij goed weer is een park perfect om te picknicken. Spreek eens met iemand af die je lang niet hebt gezien. Bereid thuis iets lekkers of bestel iets bij een restaurant. Maak bijvoorbeeld een (pasta)salade, afbakbroodjes of een saladebowl. Dit is lekker om koud te eten. Neem wat lekkere drankjes mee en als toetje kan je een lekkere fruitsalade meenemen. Heb je een laag budget? Haal dan eens iets af via Too Good to Go. Zo ben je goed voor jouw portemonnee en draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling. Bovendien kan je hierdoor lokale ondernemers steunen.

Fijne meivakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.