Skip to main content

Magisch Amsterdam tijdens de wintermaanden

December is een fijne maand vol met lekker eten, knus op de bank zitten met een lekker wijntje en uiteraard de feestdagen! In alle steden in ons mooie landje worden wel speciale evenementen georganiseerd, maar in Amsterdam is het natuurlijk het allerleukste. Dit jaar zijn er weer verschillende dingen te doen in het centrum van onze hoofdstad. Voor AmsterdamStudentenstad mocht ik mee op een heel speciaal boottochtje!

Amsterdam Light Festival

Toen de eerste editie van het Amsterdam Light Festival in 2012 van start ging, werd al gauw duidelijk: dit smaakt naar meer. Niet gek dus dat dit inmiddels een terugkerend evenement is waar niet alleen Amsterdammers jaarlijks naartoe gaan, maar ook mensen van buiten Amsterdam én uiteraard toeristen. Dit jaar is het onderwerp DISRUPT! Kunstenaars van over de hele wereld maken magische kunstwerken met licht om de aandacht van iedere voorbijganger te trekken. Door de gehele binnenstad vind je 20 kunstwerken die allemaal een eigen verhaal vertellen. Alle werken hangen boven of bij het water, maar je kan het ook vanaf de straat bekijken natuurlijk. Een wandeling door het centrum van de stad is dan ook aanbevolen. Maar het is nog toffer om dit lichtfestival vanaf het water te bekijken voor de ultieme beleving.

LOVERS Canal Cruises Amsterdam

En laat ik nou de mazzel gehad hebben om voor AmsterdamStudentenstad het water op te gaan. Er zijn meerdere bedrijven die rondvaarten door de stad aan bieden, zowel het gehele jaar, als met het Amsterdam Light Festival. Maar er is er één en die kan je eigenlijk niet ontgaan als je in Amsterdam bent: de rondvaartboten van LOVERS Canal Cruises. Als je het centraal station uitloopt kun je ze rechts al zien. Lovers biedt rondvaarten aan op twee verschillende soorten boten. Semi open boten, en volledig gesloten boten, deze boten hebben wel een glazen dak zodat je nog steeds alle kanten naar buiten kan kijken. 

Ik mocht op 28 november mee op de allereerste rondvaarttour van 2019 voor het Amsterdam Light Festival. Compleet met prosecco, een dj en eindeloos veel hapjes heb ik kunnen genieten van alle kunstwerken. De één nog prachtiger dan de andere en ik vond het bovenal heel mooi om te zien dat het zo snel duidelijk is welk verhaal de kunstenaar probeert te vertellen. Het ene moment vaar je langs prachtig lichtgevende vlinders, het andere moment wordt je vastgelegd op de gevoelige plaat door de paparazzi. 

Het Amsterdam Light Festival is nog te zien tot 19 januari 2020. Wil je voor of na je rondvaarttour een hapje eten? Misschien is een van deze 3 restaurants met 3 prijscategorieën wel wat voor jou! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.