Skip to main content

Madelief: "Ik loop stage bij Stedelijk Museum Amsterdam!"

Meestal heb je tijdens je bachelor een semester die je zelf kan invullen. Je kan dan kiezen tussen een minor, een stage of een periode naar het buitenland. Ikzelf heb voor een stage gekozen en in dit artikel vertel ik jullie waarom.

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Wanneer ik anderen vertel dat ik de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen volg, krijg ik vaak het commentaar dat ik geen baan zal vinden. Het is een brede studie waarbij je alle verschillende communicatiemiddelen onderzoekt en leert ontwikkelen. Aangezien studeren aan de universiteit vooral gericht is op onderzoek doen, miste ik toch ook een praktisch gedeelte. Ik heb enkel gewerkt in de horeca en wilde daarom graag in mijn eigen vakgebied ervaring opdoen. De keuze voor een stage was voor mij dus snel gemaakt.

Op zoek naar een stage

Ik heb bij meerdere bedrijven gesolliciteerd voor een stage. Dit waren vooral bedrijven in de culturele sector. Na een oproep op LinkedIn te lezen van een stagiaire bij het Stedelijk Museum heb ik ook mijn kans gewaagd. Toen ik een week na het sollicitatiegesprek te horen kreeg dat ik het niet was geworden, zat ik met de handen in het haar. Het was eind mei en een stageplek was nergens meer te bespeuren. Ik heb het geluk gehad dat er nog een andere stageplek binnen het Stedelijk was waar ik wel geschikt voor was. Drie maanden later zaten mijn zenuwen en ik op mijn flexplek bovenop de badkuip.

Stage bij Stedelijk Museum Amsterdam

Mijn stage loopt nu langzaam ten einde en ik ben ontzettend blij met de ervaringen die ik tijdens deze periode heb opgedaan. Zo heb ik verschillende computerprogramma’s geleerd, meegeholpen bij het organiseren van perspreviews, persberichten geschreven, filmopnames begeleid en bijgestaan bij de productie van een podcast. Verder heb ik ook veel inzicht gekregen in hoe het nu verder moet. Het kiezen van een masteropleiding ging zo goed als vanzelf doordat ik door deze ervaring beter weet wat ik wil, wat ik kan en waar ik nog in kan groeien.

Zou jij graag in Amsterdam willen stagelopen, of zelfs studeren? Dan is een kamer hebben wel handig. In van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer lees je hoe je die vindt

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.