Skip to main content

Maak er een GRPPY van!

Met heel je familie een weekendje weg, lekker skiën met je huisgenoten, of dat cadeau voor Simon’s verjaardag regelen? Allemaal dingen die je met een groep doet. En dat is nóg leuker, als alles slim geregeld is. Dat regelen, dat doe je met GRPPY. Zodat jij je helemaal kunt richten op jouw groepie. Een groepspot voor op je mobiel, waarmee je makkelijk en snel samen geld kunt inleggen én opnemen.

Wat kun je met de GRPPY app?

GRPPY (de afkorting van GroupPay) is beschikbaar voor iOS en Android en werkt bankonafhankelijk. GRPPY is een virtuele plek waar je samen met vrienden geld kunt inleggen voor een (toekomstige) activiteit. De app geeft een overzicht van de geldstromen binnen de groep. Je kunt kiezen tussen een open of- gesloten groep. Bij een gesloten groep heeft de groepsbeheerder als enige de bevoegdheid om geld op te opnemen. Bij een open groep kunnen alle leden geld opnemen. Geld opnemen uit de groep doe je door het geld naar je eigen rekening over te maken. Heb je een Rabobank rekening dan staat vanaf medio oktober het geld binnen enkele minuten op je rekening. Overige banken nemen ongeveer 1 werkdag in beslag. Later dit jaar wordt dit ook bijna direct.

Hoe werkt GRPPY?

Stap 1: download de app (iOS en Android)

Stap 2: registreer jezelf als gebruiker

Stap 3: maak een open of gesloten groep aan (Open groep: alle groepsleden kunnen geld inleggen en opnemen. Gesloten groep: iedereen kan geld inleggen, de beheerder heeft exclusieve rechten op opnemen en het beheren van de groep) ( TIP: handig voor een penningmeester van een commissie!)

Stap 4: nodig vrienden uit via hun mobiele nummer of e-mailadres

Stap 5: leg geld in via iDEAL

Stap 6: aftellen tot de activiteit!

GRPPY in actie door onze eigen leden

Gezamenlijk met een groep vriendinnen gingen we vorige week bij een strandtent wat drinken. Toen de rekening op tafel kwam ging één vriendin de rekening zo zitten splitsen dat iedereen wist wat hij moest betalen op twee decimalen nauwkeurig… Ik schaamde me kapot. Maar dat hoeft nu niet meer. Ik betaalde de rekening en wie wilde zeuren over 1 of 2 ice-teas deed dat maar via de GRPPY chat. Zorg maar gewoon dat je niet stikt in je rietje als je de laatste druppel naar binnen zuigt, dan betaal ik je frisje wel. De rekening werd uiteindelijk thuis (niet publiekelijk, de horror!) eerlijk verdeeld en binnen twee dagen had ik het geld weer op mijn rekening.

Conclusie

De conclusie? GRPPY is makkelijk, gratis en gebruiksvriendelijk. Heb jij binnenkort nog een groepsactiviteit? Dan weet je wat je te doen staat...

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.