Skip to main content

Leukste zomerse activiteiten in Amsterdam

Een groot deel van de Nederlanders gaat deze zomer niet op vakantie. Misschien geldt dat ook wel voor jou. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je geen leuke zomer gaat hebben. Er is genoeg leuks te doen in Nederland. In deze blog heb ik een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet, zodat jij je niet hoeft te vervelen de zomer.

Picknicken

Picknicken is een combinatie van twee leuke dingen: lekker eten én genieten van de zon. Neem een groot (picknick)kleed mee, bereid wat gerechten, pak wat koude drankjes en ga naar een van de parken in Amsterdam. Maak bijvoorbeeld een salade of een Pokebowl.

Tip: Neem wat extra kleding mee. Je weet namelijk in Nederland nooit wanneer het weer gaat omslaan.

BBQ’en

Als je een tuin hebt, kun je met het mooie weer gaan bbq’en deze zomer. Nodig wat vrienden uit en genieten maar. Als je geen tuin hebt, kan je op de BBQ kaart van Amsterdam zien op welke plekken je mag bbq’en.

Tips: Dit zijn de lekkerste bbq recepten!

Dagje strand

Geen vakantie, hoeft niet, geen strand te betekenen. In Nederland is er ook genoeg keuze qua strand. Bezoek bijvoorbeeld het strand in Cadzand-Bad, Zoutelanden, Ouddorp, Noordwijk of Sint Maartenszee. Probeer de drukkere stranden te vermijden. Tip: Houden je vrienden niet van het strand vanwege al dat zand? Koop dan eens een speciaal anti-zand strandlaken voor hen.

Pretpark

De pretparken zijn sinds 1 juni weer open. Het voordeel is dat er veel minder bezoekers mogen komen én dat je niet meer in een fysieke wachtrij hoeft te staan. De wachtrij is namelijk virtueel. Je krijgt een berichtje als je bijna aan de beurt bent en kunt ondertussen gewoon rondlopen. Bezoek de website van het desbetreffende pretpark als je meer informatie wilt over de maatregelen covid-19.

Cursussen

Als je iets nieuws wilt leren deze zomer, is er ook voldoende keuze. Je kunt bijvoorbeeld een sportcursus doen bij verschillende sportaanbieders, zoals het USC.
Het Cultureel Studentencentrum CREA biedt vanaf juli weer zomercursussen aan, zoals fotografie, storytelling, photoshop en klassiek ballet.

Spelletjesavond

Heb je geen zin om uit huis te gaan? Organiseer dan eens een spelletjesavond met jouw huisgenoten, vrienden of familie. Laat iedereen wat hapjes en drankjes meenemen en kies de spelletjes. Kies bijvoorbeeld 30 seconds of De slimste Mens en de wedstrijd kan beginnen! 999games heeft een aantal tips voor het organiseren van de perfecte spellenavond.

Ik hoop dat ik jou geïnspireerd heb om er deze zomer iets leuks van te maken! Ook als je niet veel budget hebt, kan je voldoende dingen doen deze zomer. Fijne vakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.