Skip to main content

Leukste sportoefeningen voor thuis

Geen zin om telkens in dat slechte weer naar de sportschool te fietsen? Sport dan thuis! Ik heb de leukste sportoefeningen voor thuis voor jou bedacht.

Never skip legday

Heb jij toevallig dumbbells of kettlebells thuis? Gebruik deze. Anders kun je flessen vullen met water of iets anders pakken dat best zwaar is.

Lunches: een voet op de bank en een op de grond. Dit zorgt voor een extra burn. Als je deze oefening met gewicht doet, kun je 3 setjes doen met 10 herhalingen en anders meer.

Squats: zet de keukenwekker aan en doe in 5 minuten zo veel mogelijk herhalingen. Deze HIT-training (high intensity training) zorgt ervoor dat je hartslag flink omhoog gaat en je billen en benen gaan burnen. Lekker vet verbranden!

Couchjumps: spring de bank op en af en maak hierbij een squat beweging. Doe dit 3 setjes van 10 herhalingen zonder gewicht.

Traplopen: Say what?! Traplopen doe je toch zeker niet voor de lol? Nu dus wel. Tijdens het traplopen gaat je hartslag erg omhoog en dit is ook nog eens heel goed voor je benen en billen. Om het (nog) zwaarder te maken, kun je ook wat extra gewichten meenemen.

Burn baby burn

Dips: ga voor de bank of de tafel zitten, doe je armen in een hoek van 90 graden en dip telkens van boven naar beneden. Doe deze oefening ook in 3 setjes van 10 herhalingen.

Bicepcurl: doe de bicepcurl met flessen wijn. Pak in elke hand een fles wijn en houd ze voor je in 90 graden met je handpalmen naar boven, beweeg ze dan naar je borst en terug.

Roeien: buig naar 45 graden naar voren, pak een bierkrat vast en til deze vanuit je rug naar je buik.

En als laatste nog eentje voor de buikspieren: de plank! Ga op de grond liggen en ga vervolgens in een opdrukhouding, maar in plaats van opdrukken blijf je in deze houding staan. Je handen onder je schouders en je armen gestrekt. Probeer een minuut te blijven staan! Easy peasy lemon squeezy? Doe het dan vaker en langer, eventueel met wat arm en been bewegingen.

Wees niet bang te variëren

Pak gerust iets anders om te gebruiken als gewicht en wissel lekker af. Ik hoop dat je in ieder geval al een heel stuk komt met mijn oefeningen. Have fun!
Bekijk ook nog even onze blog Fitness voor Dummies - deel 1 voor nog meer fitnessinspiratie. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.