Skip to main content

Leukste concertzalen en muziek cafétjes in Amsterdam

Muziek luisteren is voor velen een primaire levensbehoefte. Ik haal ook veel plezier uit het beluisteren van en kijken naar livemuziek. De expressie op de gezichten van de muzikanten is magisch. Als zij zichtbaar genieten, dan doe ik dat ook. Gelukkig woon ik in Amsterdam en kan ik, als ik wil, elke avond ergens terecht. In deze blog lees je op welke plekken je een leuke tijd kan beleven.

Paradiso

Als ik mensen spreek die nog nooit naar een concert zijn geweest, dan valt mijn mond open. Ja, een keer met de ouders naar BLØF in de Ziggo Dome. Geloof mij, je weet niet wat je mist. Ga om te beginnen eens naar de Paradiso. Deze poptempel is bekend onder groot publiek en een toplocatie voor liveoptredens. Niks alternatiefs aan dus, dat kan je best wel hebben. Justin Bieber zal hier niet komen optreden, maar De Jeugd van Tegenwoordig dan weer wel. Er is een grote zaal met prachtige glas-in-loodramen. Daarnaast is er ook een kleine zaal voor de intiemere optredens of ga een drankje drinken in het café beneden.

Tolhuistuin en Bitterzoet

Paradiso organiseert ook concertavonden bij andere vestigingen. Zo heb je Tolhuistuin in Noord en Bitterzoet bij Centraal. Op beide locaties ben ik nu een keer geweest. Vooral Bitterzoet vond ik erg bijzonder. Een knusse zaal met wederom glas-in-loodramen, alleen nu met gekke figuren erin. De zaal loopt aan de achterkant omhoog met brede traptreden waardoor iedereen goed zicht heeft. Het is er ook nog eens lekker donker en het hangt vol met artistieke tekeningen. Op een intieme manier naar muziek luisteren. Zo maak je het pas écht mee.

Melkweg en Sugarfactory

Op het Leidseplein hebben we de Melkweg: een fijne locatie voor concerten en bandjesavonden. In de nacht wordt hier uiteraard ook gefeest, maar daar hebben we het vandaag niet over. Juist de programma’s van, pak ‘m beet, 20:00 uur tot 23:00 uur zijn de moeite waard! In de Melkweg spelen meestal de wat grotere en (soms) internationale artiesten, maar ook de minder bekende bands zijn vaak een bezoekje waard. De ideale kans om als eerste op de hoogte te zijn van veelbelovende talenten!

The Waterhole, Skek en De Richel

Als laatste kan je ook gewoon een van deze kroegen inlopen voor een gratis optreden. The Waterhole, Skek en theatercafé De Richel zijn muzikale cafés waar (bijna) elke avond live entertainment te vinden is. Door de ontspannen kroegsfeer kan je lekker van een drankje en een babbeltje genieten terwijl je luistert en kijkt naar de muzikant(en). Wil je kijken of een “bandjesavond” iets voor jou is, dan zijn dit goede plekken om mee te beginnen. Vrijblijvend, gezellig, en als je het niks vind kan je gewoon door naar de volgende kroeg.

Ik zwijmel nogal weg bij het aanzicht van een intense muziekkant. Misschien ben ik wel gewoon geboren als groupie en vinden jullie zoiets helemaal niks. Dat kan natuurlijk. Breng mij op de hoogte van wat jullie doen voor de fun en misschien vinden we wel overeenkomsten! Via: redactie@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.