Skip to main content

Leuke activiteiten voor in de winter

We zijn twee seizoenen verder en nog steeds in de coronacrisis. Dat betekent niet dat er niets te doen is. Op de bank liggen met een dekentje gaat op een gegeven moment ook vervelen. Daarom heb ik voor jou uitgezocht welke coronaproof activiteiten jij wel kunt ondernemen. Lees je mee?

Schaatsen

In Amsterdam kan je op vele plekken schaatsen en dat kan vaak ook gratis. In Amsterdam kon je altijd schaatsen bij Ice Amsterdam, maar helaas dit jaar niet. Gelukkig is de Jaap Eden baan wél open. Je moet wel van te voren tickets kopen voor een bepaald tijdvak, dus vergeet dat niet. Eén tijdvak duurt één uur lang. Schaatsen is niet alleen maar leuk, maar ook gezond. Wist jij dat je van schaatsen een betere conditie krijgt en sterkere spieren? Je gebruikt je hele lichaam tijdens het schaatsen, waardoor jij flink wat calorieën wegschaatst. Zo heb jij weer een goed excuus om na het schaatsen te genieten van warme chocolademelk mét slagroom ;-).

Wintermarkten

Ieder jaar is het weer een feestje om kerstmarkt na kerstmarkt af te struinen. Dit jaar is dat spijtig genoeg niet mogelijk. Maar wat je wel kan doen is naar de Noordermarkt of de Albert Cuyp. Ook hangen er overal in de stad mooie lampjes en kun je overal wel koffie of chocolademelk afhalen. Zo krijg je toch een beetje dat kerstgevoel! 

Tip: ga jij met jouw huisgenoten kerst vieren dit jaar? Koop jouw ingrediënten op de markten die open zijn. Zo bespaar je geld, help je de lokale ondernemer én heb je weer een gezellig wandelingetje gehad. Wil je niet te moeilijk doen? Wij geven je inspiratie voor simpele rechten voor het kerstdiner!

Escaperoom

Wil jij je familie of vrienden echt leren kennen? Tijdens een online escaperoom ontdek jij of je goed kunt samenwerken met jouw familie of vrienden. Ook zie jij hoe zij zijn onder stress. Dat kan ook bijvoorbeeld bij de Locks&Keys escaperoom. Zij hebben een toffe escaperoom ontworpen die jij vanaf je laptop kan doen. Het onderwerp is het maken van een vaccin tegen een virus... Bundel jullie krachten en maak zo snel mogelijk alle puzzels!

Speurtocht

Als jij Amsterdam nog niet zo goed kent, is een speurtocht een goede manier om meer te leren over Amsterdam. De speurtocht speel je simpel met je telefoon. Houd je van concurrentie? Speel dan tegen je vrienden of probeer de eerdere deelnemers te verslaan met jouw highscore. 

Berg je dekentje en pyjama maar op en ga er eens op uit! Het koude weer is geen reden om elke avond thuis te blijven.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.