Skip to main content

Krap budget? Zo kun je dit jaar toch nog op vakantie!

Heb je een krap budget, maar wil je er dit jaar toch nog even tussenuit? De kerstvakantie doorbrengen in Italië klinkt als een droom. En goed nieuws: met onze tips maak je die droom werkelijkheid! In dit artikel lees je een stappenplan om je vakantie in Italië te kunnen betalen!

Ondernemen naast je studie

Hoe leuk is het als je naast je studie iets voor jezelf kan beginnen? Niet alleen fijn om iets te verdienen, maar je leert er ook superveel van. Je kunt bijvoorbeeld gaan freelancen, bijles geven of een klein bedrijfje opstarten. Wat dacht je van een blog of e-commerce platform. Het voordeel van ondernemen is dat je het kunt doen waar en wanneer je zelf wil. Ben je druk met tentamens, dan werk je iets minder. Heb je juist meer vrij? Dan kun je lekker uurtjes gaan maken.

Bijbaan

In het bruisende Amsterdam zijn meer dan genoeg bijbanen te vinden. Denk aan cafés, winkels en tourisme. Het voordeel van een bijbaan is dat je leuke mensen ontmoet en de stad beter leert kennen. 

Zo vind je snel een bijbaan in Amsterdam:

  • Maak gebruik van studentennetwerken. Het benutten van universitaire carrièrecentra en vacatureportalen voor studenten kan een goed startpunt zijn om een bijbaantje te vinden.
  • Cv en sollicitatiebrief. Maak een goed cv die je kunt verspreiden op verschillende platforms. Om uiteindelijk op een vacature te reageren, is het slim om een sollicitatiebrief te schrijven. Dit maakt meer indruk dan wanneer je alleen een cv stuurt.

Sparen, sparen, sparen

Hoe moeilijk het ook is, maar probeer zoveel mogelijk te sparen. Het is fijn als je iets kunt verzinnen met je nieuwe bijbaan of eigen onderneming, maar natuurlijk zonde als je het meteen weer uitgeeft. Probeer daarom een deel van je salaris apart te houden. Je kunt bijvoorbeeld een spaardoel voor jezelf opstellen, zodat je elke maand een vast bedrag overmaakt naar je spaarrekening. Doordat je dan nog maar een deel van je salaris overhoudt op je betaalrekening, wordt je bewuster van je uitgaven.

Begin op tijd met plannen

Over het algemeen geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de reis. Begin daarom op tijd met plannen. Dit geldt niet alleen voor vliegtickets, maar ook voor accomodaties. De voordelige accomodaties zijn het snelst bezet. Logisch! Door op tijd te boeken kun je de goedkoopste vliegtickets scoren en een betaalbaar verblijf.

Dus, wacht niet langer en boek snel je vakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.