Skip to main content

Klussen op kamers

Een studentenkamer is vaak verre van een nieuwbouwwoning. Maar met wat kleine klussen is je huis al snel weer als nieuw! Wij geven je wat tips!

Klussen in je studentenkamer

Een studentenkamer is helaas lang niet altijd goed onderhouden. Behang of verf kan loslaten, de kraan lekt misschien wel en deuren kunnen piepen. Vervelende ongemakken, maar gelukkig wel redelijk snel op te lossen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan het klussen te slaan! Overleg wel altijd eerst met je huisbaas voordat je met je gereedschap aan de slag gaat. Dan komen jullie beide niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lekkende kraan

Een lekkende kraan kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het verstandig om te controleren of alle rubbertjes nog goed zijn. Een rubbertje van een kraan is eenvoudig (en goedkoop!) te vervangen en kan al een hoop schelen. Soms is dit echter niet voldoende en moet er groter ingegrepen worden: de kraan moet vervangen worden. Zorg dan dat je goed voorbereid bent alvorens je aan de slag gaat. Natuurlijk heb je hiervoor een nieuwe kraan en gereedschap nodig. Maar het is ook noodzakelijk dat je een knelkoppeling aanschaft om de waterleiding tijdelijk mee te dichten. Zoek voor de stappen van het vervangen een duidelijke YouTube-video uit en je kunt aan de slag!

Piepende deuren

Het oplossen van piepende deuren is meestal een fluitje van een cent. Het scharnier van de deur loopt niet meer soepel, waardoor er wrijving ontstaat. Deze wrijving veroorzaakt het nare piepgeluid. Dus wat te doen? Dat scharnier even lekker smeren! Een beetje WD40 doet wonderen. Het is sowieso aan te raden wat van dit wonderspul in huis te hebben; het werkt bijvoorbeeld ook heel goed tegen het verwijderen van plakresten.

Bladderende verf of loslatend behang

Wanneer je last hebt van bladderende verf of loslatend behang, is het vooral zaak om te achterhalen wat er precies fout gaat. In het geval van verf dien je alle laagjes los te maken met een verfkrabber om vervolgens laag voor laag opnieuw te verven. In het geval van behang volstaat het vaak om wat extra lijm te gebruiken. Hiervoor maak je de strook voorzichtig los en breng je wat extra lijm aan. Of, doe eens gek en kies voor een nieuw kleurtje! Zo voelt je studentenkamer weer snel als nieuw

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.