Skip to main content

Kamer zoeken in jouw studentenstad!

Al jarenlang is er een groot woningtekort in Nederland onder studenten. Als er al kamers te huur zijn, dan zijn deze vaak veel te duur of is de staat van de kamer belabberd. Als je te ver weg woont van je nieuwe studentenstad, is het verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een kamer. Geen tijd te verliezen, dus!

Facebookgroepen en via via

De allerbeste manier om een kamer te bemachtigen is via via. Misschien ken je nog wel iemand van je basisschool die ook in jouw aankomende studentenstad woont. Stuur diegene gewoon een appje of berichtje op Instagram met de vraag of hij/zij iemand weet die binnenkort gaat verhuizen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Ken je daar niemand? Dan is het verstandig om je op Facebook aan te melden voor verschillende Facebookgroepen. Vaak zijn er Nederlandse groepen, maar ook Engelse Facebookgroepen voor de buitenlandse studenten. Houd de berichten nauwlettend in de gaten en reageer als er iets interessants bij zit. 

Let op: lijkt een kamer en de bijbehorende prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak foute boel: wegwezen!

Kamers

Via onze sites kun je ook een overzicht bekijken van beschikbare kamers in Studentensteden portal. Ondanks dat wij een actueel aanbod hebben van kamers in jouw studentenstad, is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn. Ditzelfde geldt voor bedrijven zoals pararius, huurwoningen.nl of kamerstunt. Zet iedere ochtend de wekker lekker vroeg en reageer gelijk in de ochtend op kamers. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Appartement huren

Lukt het écht niet om een studentenkamer te vinden? Dan zou je kunnen kijken naar het huren van een appartement. Dit kost flink veel meer geld dan een studentenkamer, dus het is aan te raden om een huisgenootje te zoeken. Dit kan iemand zijn die je al kent, maar je kunt ook via jouw eigen netwerk naar een nieuw iemand. Als je gaat samenwonen in een appartement met een huisgenoot is het slim om een appartement te zoeken die binnen de sociale huur valt, want alleen dan heb je kans op huurtoeslag. Ook als student!

Het enige nadeel van een appartement huren is dat je vaak 3x de huur moet verdienen en dat is niet haalbaar voor een student. Veel verhuurders vragen daarom om een garantsteller. Dat zijn bijvoorbeeld jouw ouders. Zij moeten dan een contract tekenen waarin ze zeggen dat zij de huur betalen als jij de huur niet meer kan betalen. 

Nog even thuis blijven wonen

De titel van deze alinea klinkt misschien niet heel leuk, maar als je nog even thuis blijft wonen kan je zomaar meer kans hebben op het vinden van een kamer. In de maanden juli, augustus en september zijn de meeste studenten op zoek naar een nieuwe woning. Probeer daar maar eens tussen te komen. Als je wacht tot november, december of januari dan heb je kans dat veel nieuwe studenten het besef hebben dat hun nieuwe studie toch niet voor hen is. Ze maken dan gebruik van de 1 februariregeling. Het is geen garantie, maar er is wel degelijk kans dat jij in deze maanden een pareltje in de woningmarkt vindt.

We wensen je heel veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.