Skip to main content

Kamer schoonmaken: stappenplan en tips!

Ben jij alle spulletjes zat die ontzettend in de weg liggen? Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, want waarschijnlijk zit jij deze periode toch heel wat uren thuis! Wil jij eens grondig je kamer schoonmaken? Lees dan hier een stappenplan en tips.

Ruim je rommel op

Zorg dat je begint met alle losse spulletjes een plek te geven. Schoolboeken, papieren, sieraden en kleding, waarschijnlijk ligt er genoeg verspreid door je kamer. Zorg dat je prullenbak leegt, je bed netjes opmaakt en geef alles een plekje. Door alle spullen die los rondslingeren op te ruimen ben je al heel goed op weg! Puilt je kledingkast uit? Zorg dan dat je de kleding die niet meer draagt wordt weggebracht, of maak er een huisgenootje blij mee. Hetzelfde geldt voor andere spulletjes die je niet meer gebruikt, doe het weg of maak een ander er blij mee!

Pak de stofzuiger

Als de vloer weer zichtbaar is en het al netjes lijkt zal je waarschijnlijk zien dat het een grote stofbende is. Op je bureau, boekenplanken of bovenop je kledingkast zal een flinke laag liggen. Je kan hier heel gemakkelijk microvezeldoekjes voor gebruiken. Pak voor de rest van je kamer de stofzuiger en vergeet het stof onder je bed niet! Stofzuigen is minder erg als de vloer zo goed als leeg is. Schuif je bureaustoel bijvoorbeeld even naar de gang, verzamel wat spulletjes die je op je bed kan leggen of in de kast. Zo kan je overal heel gemakkelijk bij en zal je zien dat je binnen no time al het stof weg is.

Kamer schoonmaken, boenen en dweilen

Nu je kamer zo goed als stof vrij is én je ontzettend goed bezig bent, is het handig om de laatste stap ook nog even mee te pakken. Zorg dat je een sopje maakt en een goede dweil hebt zodat je jouw vloer weer helemaal kan laten shinen. Haal een doekje over je spiegel, die lijkt waarschijnlijk weer nieuw! Als je eigenlijk nog wel lekker bezig bent kan je misschien ook nog je ramen zemen. Je kamer schoonmaken zal even een flinke klus zijn maar de voldoening en rust die je ervoor terug krijgt is het vast en zeker waard. Succes!

Vind jij dat je na deze voorjaarsschoonmaak nog niet genoeg hebt gedaan? Lees dan hier hoe je kan sporten in huis: zo blijf je fit in tijden van corona!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.