Skip to main content

Je kamer inrichten in 4 stappen (inclusief tips!)

Je hebt je eindexamens achter de rug, of je staat op het punt om je mbo-studie af te ronden én je hebt je ingeschreven voor je vervolgstudie. Er komen spannende tijden aan, en er is een grote kans dat je zelfs op kamers gaat wonen! Allemaal leuk en aardig, maar die kamer moet wel gevuld worden met meubels en leuke accessoires. Vind je het lastig? No worries, met deze stappen komt het helemaal in orde!

Stap 1: Teken je kamer uit

Om je kamer uit te kunnen tekenen is het wel handig om al een kamer te hebben natuurlijk. Meet alles op en teken op een vel papier de kamer op schaal. Het is leuk als je een zit- en slaapgedeelte hebt in je kamer of studio, maar alleen als je daar plek voor hebt. Als je teveel meubels in je kamertje propt, wordt het druk en chaotisch. Dit kan je afleiden tijdens het studeren. 

Tip: Creëer in je kamer verschillende 'ruimtes' door slim je meubels neer te zetten. Zet bijvoorbeeld midden in je kamer je kledingkast en gebruik 'm als scheidingswand. Plak een fancy behangetje aan de achterkant van die kledingkast. Aan de ene kant van die kast zet je je bed. Aan de andere kant van de kast (de kant met het behang) zet je een stoer houten tv meubel met daar tegenover een leuk bankje en je hebt gewoon een echte slaap- en leefruimte gemaakt. 

Stap 2: Bepaal hoeveel geld je wilt besteden

Je bent student (to be) en dus kunnen we ons voorstellen dat je niet bakken met geld hebt. Het is handig om van te voren te bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan je uitzet. Je meubels kosten waarschijnlijk het meeste, maar verkijk je ook niet op de rest. Een compleet servies inclusief bestek, alle benodigde kookgerei (pannen, spatels etc.) en leuke accessoires kosten bij elkaar ook een zak met geld. 

Tip: weet je niet hoe je je kamer gezellig kunt maken zonder teveel geld uit te geven? Lees dan onze blog waarin we tips geven voor een gezellige kamer.

Stap 3: Inspiratie op doen

Nu komt, als je het mij vraagt, het allerleukste onderdeel: inspiratie op doen! Je kunt dit doen door te kijken op Pinterest, in tijdschriften of door op Instagram te zoeken op hashtags zoals #studentroom of #smallapartmentdecor. Dan zie je superleuke en inspirerende kamers van mensen die ook in een kleine ruimte wonen.

Tip: Heb je nou écht een kleine kamer? Ga dan eens op zoek naar hoe een tiny house wordt ingericht. Vaak zijn deze oplossingen super handig!

Stap 4: Internet vs winkels

Om zoveel mogelijk uit je geld te halen, is het verstandig om van te voren te kijken welke dingen je online kunt bestellen en welke dingen niet. Het voordeel van meubels online bestellen is dat ze het vaak tot in je kamer komen brengen. Het is nadeel is dat je misschien bezorgkosten moet betalen. Het voordeel van naar fysieke winkels gaan, is dat je ook langs kunt bij outlet stores en kringloopwinkels. Ondanks dat er vaak veel oude meuk te koop is, zitten er ook regelmatig prachtige parels tussen! Dan heb je iets moois voor heel weinig geld. Daar word je toch gelukkig van?! 

Tip: Ben je een beetje creatief of ben je niet vies van het opknappen van meubels? Dan kun je vast voor weinig geld wat leuke kastjes op de kop tikken bij een tweedehandswinkeltje. Eventjes schuren en een likje verf in een leuk kleurtje. Goedkoop, duurzaam én heel tof!

Succes met de verhuizing!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.