Skip to main content

Je appartement of kamer upgraden doe je zo!

Het gebeurt niet heel vaak, maar soms hebben studenten het zeldzame geluk dat zij een appartement vinden met een aparte slaapkamer. Dat geluk stond destijds ook aan mijn kant. Inmiddels woon ik dus al een aantal jaren met veel plezier in m'n appartementje. Tegenwoordig heb ik niet meer zoveel college en dus heb ik voor flink wat uren een bijbaan! Nu ik een wat betere cashflow heb, kan ik langzaamaan m'n appartementje wat gezelliger maken!

Van laptop naar tv!

Al jaren keek ik Netflix via m'n laptop. Dat was prima te doen, want zo makkelijk als je je laptop openklapt op de bank, neem je 'm ook gewoon mee naar bed. Heerlijk de ochtend starten met een aflevering van je favo serie, am I right?! Maar toch had ik een grote wens: een smart tv! Sinds een tijd heb ik een goede bijbaan, waardoor ik een aardig zakcentje heb verdiend. Nu is deze wens uitgekomen! Geen volledig nieuwe smarttv, maar via via heb ik er een weten te scoren en blíj dat ik ermee ben! Nu kan ik m'n woonkamer upgraden naar een echt goede zitkamer!

Woonkamer herinrichten

Zelf vind ik het wel leuk om regelmatig de boel te verbouwen, dus nu ik een échte tv in mijn bezit heb, zou dit uiteraard gaan gebeuren. Ik wilde vooral dat de tv aan de muur komt te hangen, maar je leest regelmatig van die dramatische verhalen dat de tvbeugel niet sterk genoeg was waardoor de hele boel naar beneden kwam. Ik besloot eerst wat onderzoek te doen voordat ik de eerste beste beugel zou kopen bij een elektronicawinkel. Uiteindelijk kwam ik uit bij deze ophangbeugel voor je tv. Op de website kun je jouw merk tv invullen, maar ook hoe je tv wilt kijken. Wil je 'm kunnen kantelen en draaien, of is dat niet nodig? Ik heb gekozen voor de tv beugel die kan kantelen en draaien. Ook wilde ik een tv meubel, die ik heel gemakkelijk heb gemaakt van verschillende maten pootjes en mooie planken, zoals je kunt zien op de foto boven dit stuk. 

Mijn ervaring

Klussen vind ik best leuk en ik vind het ook niet heel moeilijk, maar het ophangen van de beugel was zo makkelijk dat iedereen dit kan. Bij de tvbeugel zit een boekje waar ze met duidelijke tekeningen je stap voor stap laten zien wat je precies moet doen. Het kwam eigenlijk neer op drie stappen:

1. Bevestig de beugels vertical op je televisie.

2. Boor de horizontale beugel op de juiste plek met behulp van de schroeven en juiste plugs.

3. Klik de verticale beugels op de horizontale beugel.

En klaar! Supersimpel dus, de televisie hangt er heel mooi bij én kantelt heel soepeltjes. Ik ben er heel tevreden mee!

Wil jij ook langzaamaan je kamer of appartement wat gezelliger maken zonder heel veel geld uit te geven? Lees dan mijn blog van A tot Z: de gids tot de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.