Skip to main content

Jarig tijdens corona: zo maak je er toch een leuke verjaardag van!

Ben jij jarig tijdens corona? Dan komt je verjaardag er door het coronavirus waarschijnlijk iets anders uit te zien dan je had bedacht. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er een feestje van te maken. Zo voel jij je tóch nog jarig!

Bak een verjaardagstaart

Een verjaardag zonder taart is natuurlijk geen échte verjaardag. Wil jij je verjaardag vieren tijdens de coronamaatregelen? Zorg dan dat je alle spulletjes in huis haalt om je favoriete taart te bakken. Zo ben je lekker bezig en weet je zeker dat je jouw lievelingstaart op je verjaardag krijgt! De taart in je eentje opeten is natuurlijk niet echt gezellig, maar met een beetje geluk breng je deze dagen met huisgenoten of familie door. Zij vinden het vast niet erg om te helpen de taart op te smikkelen! Woon je helemaal alleen? Dan kun je overwegen om toch wat vrienden uit te nodigen, maar houd je wel aan de regels van het RIVM. Nodig dus niet meer dan 3 mensen uit en houd genoeg afstand!

Videobellen met vrienden 

Niemand hoort alleen te zijn op zijn verjaardag, dus ook niet als je jarig bent tijdens corona! In deze situatie kan je jammer genoeg niet al je vrienden uitnodigen, maar je kan wel afspreken om met elkaar te videobellen. Een digitale knuffel of felicitatie is misschien iets minder persoonlijk, maar wie weet wordt er nog voor je gezongen en voel jij je helemaal jarig. Mocht je het digitaal borrelen en kletsen zat zijn? Je kan ook online spelletjes spelen met elkaar. Genoeg mogelijkheden om samen met je vrienden je verjaardag (op afstand) door te brengen dus!

Spelletjes spelen

Speel jij liever bordspelletjes? Misschien heb je wel gezellige huisgenoten die een potje Yahtzee of Rummikub willen spelen. Hang slingers op, blaas ballonnen op en deel taart uit. Maak er het beste van met de mensen die je om je heen hebt!

Uitgebreid koken op je verjaardag 

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle horecagelegenheden natuurlijk gesloten, dus helaas kan jij niet naar een restaurant voor je favoriete gerecht. Het voordeel hiervan is, is dat je eindelijk je eigen kookskills in kan zetten. Als jij je écht jarig wil voelen en van lekker eten houdt, kan je ervoor kiezen om uitgebreid te koken. Bedenk je favoriete driegangenmenu en koop alle ingrediënten. Geen zin om te koken? Misschien bezorgt jouw favoriete restaurant wel thuis tijdens de coronamaatregelen!

Je verjaardag vieren tijdens de coronamaatregelen, gaat dus heel anders dan andere verjaardagen. Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kan je er toch een leuke dag van maken! Ben jij tot die tijd op zoek naar andere leuke dingen om te doen? Lees dan ook onze tips tegen verveling!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.