Skip to main content

Interview Studentenvereniging: A.S.V.Gay

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan A.S.V.Gay! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging!

Wij zijn de Amsterdamse Studentenvereniging Gay, dé LHBTQ+-studentenvereniging van Amsterdam. Met bijna 350 leden is A.S.V.Gay in minder dan 10 jaar uitgegroeid tot één van de grootste gezelligheidsverenigingen van de hoofdstad. Zoals die naam al aangeeft staan gezelligheid en vermaak bij ons hoog in het vaandel. Door het jaar heen organiseren het bestuur en onze 17 commissies diverse activiteiten. Omdat onze leden uiteraard verschillende interesses hebben, is er voor ieder wat wils: van schaatsen tot het jaarlijkse Pride-symposium, van een weekendje naar België tot een midweek naar Italië, van poolen tot onze Sensation Pink-feesten! Tot slot borrelen we iedere woensdag in bar Amstel54.

Als (aankomende) studenten zich willen aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

De inschrijfperiode gaat open per 1 augustus en sluit op 6 oktober. Wenselijk is om je al voor 16 september te hebben ingeschreven, je kunt dan namelijk nog mee doen aan de geweldige introductieweken en het onvergetelijke introductieweekend!

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Ontgroening? Nee, A.S.V.Gay doet aan de Ontrozing! De Ontrozing zal plaatsvinden van 11 t/m 13 oktober 2019. Dit weekend staat in het teken van het vormen van vriendschappen voor het leven. Uiteraard doen we studentikoze activiteiten, maar je zult nooit door de modder hoeven te kruipen terwijl je wordt gekleineerd door een ouderejaars. Alles mag, niets moet staat centraal in onze vereniging!

Tevens organiseren we in september nog de introductieweken van de vereniging. Deze weken zijn erop gericht om Amsterdam, de vereniging en je A.S.V.Gay-jaargenoten te leren kennen. Overigens starten we in augustus al met knallende open feesten voor nieuwe, potentiële en oudere leden.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Je betaalt 60 euro per jaar. Voor studenten die slechts een halfjaar in Amsterdam komen studeren is er nog een optie om 35 euro te betalen voor een halfjaar lidmaatschap. Verder kunnen er nog voor activiteiten en reizen extra kosten bij komen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van waar je aan deelneemt.

Zijn er verenigingsplichten?

Nee, geen plichten.

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

Bestuur 18|19

Milena de Swart | Voorzitter

Bram Marneth | Vicevoorzitter

Jeffrey Willighagen | Secretaris

Liselot Jacobs | Penningmeester

Boukje Meester | Commissaris Intern

Niek Rood | Commissaris Extern

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Gedurende het jaar zullen de sollicitaties opengaan. Je kunt solliciteren als lid zijnde. Vervolgens ga je de sollicitatieprocedure in. Vaak wordt het op prijs gesteld als je het jaar ervoor een actief lid bent geweest.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Lid worden van een studentenvereniging zorgt ervoor dat je niet alleen studeert, maar ook daadwerkelijk student bent. Je bent net in Amsterdam komen wonen en er komen allerlei nieuwe ervaringen op je af. Dus, om lief en leed te kunnen delen wil je natuurlijk zo snel mogelijk nieuwe vrienden maken. Voor iedereen is de ervaring van LHBTQ+ zijn anders, maar of het nu makkelijk of moeilijk is, het kunnen delen van deze ervaring is voor velen van ons een opluchting. Je kunt met mensen over je coming-out praten en je hoeft weinig uit te leggen als het gaat om je seksualiteit of genderidentiteit. A.S.V.Gay biedt LHBTQ+-studenten een stukje herkenning en het gevoel van ergens welkom zijn dat bij andere verenigingen vaak minder of niet aanwezig is. Doordat onze leden zich bij ons op hun plek voelen en het gevoel hebben dat ze geaccepteerd worden om wie ze zijn, is hun studententijd ook meteen een stuk leuker!

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Dat is een moeilijke! Er zijn immers zoveel ontzettend leuke momenten geweest. Momenten die je alleen maar kan meemaken met goede vrienden. Unieke mensen die je allemaal stuk voor stuk hebt leren kennen bij A.S.V.Gay.

Onze kroegentochten zijn vaak wel episch, evenals de verschillende reisjes en onze eigen boot tijdens de Amsterdam Pride. Als ik één geluksmoment eruit zou moeten kiezen, is het de onvergetelijke ervaring tijdens de Amsterdam Pride. Zoveel mensen komen naar Amsterdam voor een feest, ons feest. Wanneer je meevaart op de A.S.V.Gay-boot geeft je dat een enorm gevoel van trots en vreugde.

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Word hoe dan ook lid van een studentenvereniging. Het voegt zoveel meer toe aan je studententijd en leven. Of je nou al op kamers woont óf nog heerlijk bij je ouders, doe het! Bij een vereniging leer je zoveel mensen kennen en maak je gewoonweg geweldige momenten mee.

LHBTQ+ en student? Kom dan vooral bij A.S.V.Gay. Wat heb je immers te verliezen?

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Ze kunnen mailen naar hello@asvgay.nl of kijken op de website van A.S.V.Gay!

Denk je dat A.S.V.Gay dé studentenvereniging voor jou is? Dan kun je je nu gelijk aanmelden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.