Skip to main content

Interview: Laura is trainee bij Novadia!

Bij Novadia kun je terecht voor het traineeship Verzekeringen en Hypotheken. Wat doe je precies als je trainee bent? Laura van den Hooff is trainee bij Novadia en we stelden haar een aantal vragen over haar traineeship zodat jij weet waar je aan toe bent!

Hoi, vertel; wie ben je?

Ik ben Laura (23 jaar). Nog niet zo lang geleden heb ik mijn Bachelor diploma gehaald en heb ik besloten fulltime aan het werk te gaan bij Novadia. In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag, of bak ik iets lekkers. Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk. Bij dit alles probeer ik altijd naar mijn motto toe te leven: laat geen dag voorbij gaan zonder iets nieuws te leren.

Jij doet dus het traineeship bij Novadia. Waar in het traject zit je nu?

In april ben ik bij Novadia begonnen, een maand nadat ik mijn studie heb afgerond. Na het behalen van mijn eerste examen, ben ik gestart met mijn eerste opdracht bij de VvAA, een maatschappij die zich specialiseert in verzekeringen voor werknemers in de gezondheidszorg. Daar werk ik momenteel met veel plezier als acceptant schadeverzekeringen. Voor zover het er nu uit ziet, blijf ik hier nog even. Dit vind ik erg leuk, omdat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Ik kom nog elke dag vragen tegen waar ik het antwoord nog niet op weet.

Kun je iets meer vertellen over de grote lijnen van het traineeship?

Het begint met studeren om Wft-basis te halen. Dit is een diploma dat verplicht is om in de financiële dienstverlening te mogen werken. Het fijne bij Novadia is dat je op kantoor in Utrecht zelfstandig voor dit examen kan studeren met behulp van een online leeromgeving en docenten. Na het behalen van je examen ben je klaar voor je eerste opdracht. Deze sluit niet alleen aan op de arbeidsmarkt en jouw wensen, maar vooral ook bij jou als persoon. Zo kun je het meeste uit jezelf halen. Eens per maand heb je ook een gesprek met jouw accountmanager waar jouw ontwikkeling wordt besproken of waar je terecht kunt met eventuele vragen.

Wat was je vooropleiding? Sluit dat aan bij het traineeship?

Ik heb ‘Hebreeuwse en Aramese talen en culturen’ gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zoals je ziet sluit dit eigenlijk niet aan op het traineeship. De studie was wel waardevol, omdat ik vaardigheden heb geleerd die ik ook nu tijdens het werk kan toepassen. Denk hierbij aan het doen van research, letten op details en gefocust werken. Tijdens mijn vrijwilligerswerk kreeg ik steeds meer taken, waaronder het contact met banken en verzekeraars. Het leek mij interessant om dit vanaf de andere kant mee te maken. Ik ben gaan uitzoeken wat ik nodig had om in de financiële dienstverlening te werken en stuitte zo op Novadia.

Wie zijn je collega-trainees? Hoe oud zijn ze ongeveer en wat hebben zij gestudeerd?

Als ik mijn collega-trainees in één woord zou moeten omschrijven, zou ik zeggen ‘divers’. Hoewel de meeste van mijn collega-trainees onder de dertig zijn, lopen de leeftijden en vooral de achtergronden erg uiteen. De meesten hebben een taal/geschiedenis, rechten of economische studie gedaan, of komen uit een sociale tak, zoals de horeca of zorg. Iedereen met elke achtergrond is welkom bij Novadia. Dit maakt de bijeenkomsten en uitjes die we met Novadia hebben erg leuk; we hebben altijd iets om over te praten en er zijn altijd nieuwe mensen om te leren kennen. Die verschillende achtergronden maken ons ook waardevol voor mogelijke opdrachtgevers, omdat we daarmee vaak net een andere kijk of mening hebben en zo een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Een traineeship lijkt op ‘verder studeren’. Zijn hier kosten aan verbonden? Krijg je salaris en kun je hiervan rondkomen?

Het klopt zeker dat je bij een traineeship verder leert. Je begint met de studie op kantoor en gedurende het traineejaar verder studeren. Het voordeel is dat je op eigen tempo kan leren. Nadat je Wft-basis hebt behaald, gaat je contract in en ontvang je salaris. Het is een goed startsalaris, waar ik persoonlijk goed van rond kan komen. Daarnaast worden de opleidingskosten en de reiskosten vergoed.

Wat vind je het leukst aan het volgen van dit traineeship?

Het leukst vind ik dat het mij de kans geeft om te beginnen in een sector waar ik eigenlijk niet voor ben opgeleid. Het traineeship geeft mij een kans om werk te doen dat ik leuk vind, dat bij me past en waarin ik kunnen groeien. En het geeft mij de kans niet te stoppen met leren, terwijl ik wel een fulltime salaris ontvang.

Wat is voor jou de meerwaarde van een traineeship?

De mogelijkheid om door te studeren is voor mij het grootste voordeel. Het kost meer tijd en inzet, maar het geeft ook grote voldoening en een mooi CV dat voor mij weer voordeel biedt in de toekomst. Daarbij speelt Novadia ook in op de economie door mij te plaatsen waar ik als trainee of gedetacheerde het hardste nodig ben.

Waarom raad jij het traineeship bij Novadia aan?

Het traineeship is superfijn, omdat Novadia een grote familie is. Daarnaast is Novadia niet zo groot zoals sommige andere spelers in de detachering, waardoor jij op een persoonlijke manier begeleid en gezien wordt. Je kan op een middag binnenlopen op het kantoor voor een gezellig gesprek waarbij iedereen je bij naam begroet. De mensen van Novadia willen jou vooruit helpen en kennen jou écht; alle medewerkers van Novadia zijn mensen met karakter :-)!

Klinkt het volgen van een traineeship bij Novadia je als muziek in de oren? Solliciteren op dit traineeship kan hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.