Skip to main content

In september studeren? Met deze tips kom je lachend de eindexamens door!

Ga je in september studeren? Dan moet je eerst nog even de eindexamens overleven! De eindexamens van de middelbare school zijn superspannend. Er gaat een hoop veranderen en je wil zo snel mogelijk genieten van de zomervakantie. En in september beginnen aan je nieuwe studie natuurlijk ;). Maar geen paniek; met deze tips kom je lachend je eindexamens door!

1. Begin op tijd met leren

Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je natuurlijk hebt om alles door te nemen. Het is ook belangrijk om vooraf te bedenken hoe je gaat leren. Ga je zelf samenvattingen maken of koop je samenvattingsboekjes? En welke tools ga je allemaal gebruiken om te leren?

2. Gebruik studie-apps

Omdat iedereen wel een smartphone heeft, zijn er ook een heleboel handige studie-apps. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld een takenlijst-app als ik moet studeren. Hiermee kan je een handige planning maken van alle stof die je wilt leren. Ook gebruik ik in drukke studieperiodes een meditatie-app. Dit zorgt ervoor dat je je hoofd helemaal leeg kan maken en je beter kunt concentreren. Let natuurlijk wel even op dat alle apps die je gebruikt ook data verbruiken. Ik heb zelf Sim Only van Simyo. Dit is een goedkoop abonnement met veel data dus ik hoef me daar geen zorgen over te maken ;).

3. Zorg voor de juiste studie-omgeving

De juiste studie-omgeving is heel verschillend per persoon. Sommigen kunnen heel goed thuis leren, terwijl anderen liever in een bibliotheek leren. Waar je ook zit, zorg er in ieder geval voor dat je zo min mogelijk afgeleid wordt. Leg dus je telefoon weg, zorg voor een opgeruimd bureau en ga niet met al je vrienden naar de bieb.

4. Neem genoeg rust

Tijdens de eindexamenperiode is het ook heel belangrijk dat je genoeg rust neemt. Als je bijvoorbeeld te weinig slaapt, heeft dit ook een negatief effect op je concentratievermogen. Wil je er zeker van zijn dat je genoeg en goed slaapt? Dan is er een app die je hierbij kan helpen! Sleepcycle analyseert je slaap en maakt je op het perfecte moment wakker. Hierdoor ben je helemaal uitgerust en klaar om de hele dag te leren.

5. Ga af en toe wat leuks doen!

Ten slotte is het ook erg belangrijk dat je af en toe ontspant. Plan dus zo nu en dan een studievrije dag in. Ga dan bijvoorbeeld een frisse neus halen, een serietje kijken op de bank of in de binnenstad van Amsterdam pizza eten met je vrienden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.