Skip to main content

Hulpsinterklazen opgelet! Hier is hoe je een extra feestje kan bouwen

Het leukste feest van het jaar komt er weer aan en dat betekent… blutte studentjes. Toch wil je het Sinterklaasfeest wel tot z’n recht laten komen. Maak je geen zorgen, voor alle budgetproblemen hebben we Brechtje to the rescue!

Sinterklaas heeft niet altijd tijd voor een extra adresje. Als je dus het sinterklaasfeest nog met je vrienden wilt vieren, is het idee van surprise’s niet slecht. Maar, we gaan niet doen alsof we alle tijd en geld van de wereld hebben, dussss: Do It Yourself!

Om een goedkoop feest te vieren, spreek je in eerste instantie een budget af; 10 euro is goed genoeg. Dan kan je altijd kiezen voor een “gag-gift”, of iets echt functioneels uit bijvoorbeeld de Action, Kruidvat of Blokker. Het is wel algemeen bekend dat de verpakking niet duurder moet zijn dan het cadeau zelf. Haal dus je materiaal bij de kringloop of de Action. Kartonnen dozen zijn er zat bij de supermarkt en die zijn helemaal gratis.

Sint's Surprises

Met een kartonnen doos kan je bijvoorbeeld een boek namaken. Mijn vriendin had mij dit gegeven als surprise, en de bladzijden waren ingelijmde chocoladeletters, en toevallig had ik datzelfde jaar een gelijkende suprise aan mijn broertje gegeven (een inside-joke over de Skylanders-serie). Je kan je cadeau dan in je surprise verwerken! Mijn zus had voor mijn vader vorig jaar vlakken uit de doos gesneden, om het te laten lijken op de pasgebouwde serre. De glazen waren van plastic folie, en het cadeau zat in de serre.

Je kan ook oude kranten (als je geen krant hebt, vraag het bij je ouders, of bij de buren) gebruiken om papier-maché te maken. Zo had mijn vader voor mij een 3-delige “matroesjka” gemaakt, waar in het binnenste poppetje mijn cadeau zat. Het kost wel wat meer tijd, maar als je op tijd begint, en tijdens het drogen gaat studeren of iets dergelijks, is dat geen probleem. Papier-maché kan je voor vele andere cadeau-ideeën ook gebruiken.

Verder kan je altijd de slijm/gel/pudding–cadeau’s een kans geven, voor 70 cent kan je bij je lokale supermarkt Dr. Oetker Jelly – zakjes kopen. Kost weinig geld en moeite, alleen wat tijd voor het opstijven, en je hebt je surprise. Toch net wat leuker dan papiersnippers, hoewel dat ook een klassieker is. Je kan een piñata maken van papier-maché (of kopen), en daar het cadeau in verstoppen. Je kan ook in plaats van normale papiersnippers meme’s uitprinten en die oprollen tot propjes. Kost wat tijd, en wat geld voor het papier, maar mijn broertje vond hem vorig jaar erg leuk, en ik kom nog steeds random meme’s tegen in zijn kamer.

SintSnacks

Maar het feest is niet alleen cadeau’s. Het gaat ook om de gezelligheid. En hoe maak je een setting sfeervoller dan met thema-snacks?! Pepernoten zijn altijd een stuk goedkoper als het feest al is geweest (hier rekenen we niet de ingehaalde buit van de intocht mee…). Een paar vrienden van mij hebben iemand 6 kilo pepernoten gegeven als surprise, binnen het budget! Bij de Aldi en de Lidl zijn ze het goedkoopst, dus probeer die winkels eerst. Wees er wel snel bij, want op=op! Daar kan je overigens ook de goedkoopste andere dingen halen. Schuimpjes doen het altijd goed, en TumTum’s kunnen elk publiek overwinnen. Qua drinken geef ik de tip: investeer in chocolademelk. Het hoort er immers toch een beetje bij. En als je nog wat geld over hebt? Ongezoete slagroom zal alle hartjes doen kloppen.

Ik hoop dat met deze tips je een geweldig sinterklaasfeest kunt vieren. Het is en zal altijd mijn favoriete feestdag zijn, en ikzelf ga er enorm van genieten. De sfeer, de grappige gedichten en uiteraard de borstplaat zullen dit jaar mij weer helemaal opvrolijken in deze donkere decembermaand. En woon je nou in een groot studentenhuis? Check dan deze blog over sinterklaastips met je huisgenoten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.